Újabb 120 millió eurós támogatás a szlovák turisztikai szakmának

Forrás: turizmus.com

 2021. április 22. 12:42

A közlekedési minisztérium szerda délelőttől nyitotta meg az idegenforgalmi és éttermi vállalkozásoknak nyújtott támogatások újabb fordulóját – számol be róla az ujszo.com.

Az érintett vállalkozások a 2020. november elseje és 2021. március 31. közötti időszakban regisztrált bevételkiesésükre igényelhetnek támogatást, amely azonban nem haladhatja meg a 200 ezer eurót.

Az újabb – 120 millió euróval növelt – támogatás révén az ágazatnak biztosított folyósítás eléri a 220 millió eurót – mutat rá az írás.

A támogatáskor minden egyes hónapot külön bírálnak el, a végösszeg a veszteség mértékétől függ

Fotó: 123rf.com

Mint írják, a támogatás feltétele, hogy az adott vállalkozás bevételei az adott hónapban minimum 40 százalékkal csökkentek az egy évvel korábbihoz képest. Ilyen esetben a bevételkiesés 10 százalékát fedezi a támogatás. Minden egyes hónapot külön bírálnak el, a végösszeg a veszteség mértékétől függ.

A jogosult igénylők listáján többek között az éttermeket, szállodákat, utazási irodákat, akvaparkokat, strandokat, botanikus kerteket, állatkerteket, sípályákat üzemeltető vállalkozások és az idegenvezetők is szerepelnek – emeli ki a lap.