Újdonságok a Food Truck Show-n

Forrás: mmonline.hu

 2017. augusztus 30. 15:05

Idén ötödik alkalommal rendezik meg a hagyományos Food Truck Show-t a Kincsem Parkban szeptember 1. és 3. között.

A szokásos kedvencek mellett hét új truck-kal bővül a csapat, így összesen 52 büfékocsi, több mint kétszáz fogásából áll a guruló gasztronómia kínálata. A rendezvény alatt folyamatosan pörögnek a ló- és agárversenyek is, a fesztivál alatt az ország leggyorsabb sprintfutamát rendezik meg. A gyerekeknek zöld-játszóházzal, a családoknak filmvetítéssel is kedveskednek a szervezők, ráadásul az első nagy Street Food Könyv is kapható lesz - írta az mmonline.


Nem lesz hiány újdonságból az idei Food Truck Show-n, a csapathoz ugyanis hét új büfékocsi csatlakozik idén ősszel. Az új kocsikból gombócot, lecsót, mindenmentes waffelt és BBQ-s füstölt fogásokat árulnak, de van már truck-ja a Bookline-nak, sőt a BKK-nak is. Emellett a rendezvény idei meglepetése a helyszínen bemutatott Food Truck Receptkönyv, amelyben a legjobb truck-ok receptjeit lehet megtalálni.

A sok street food mellett ló és agárversenyeket is rendeznek az első őszi hétvégén: pénteken a Lóverseny az Éjszakában versenysorozattal indulnak a hétvégi futamok. A szombati nap fő attrakciója hazánk leggyorsabb sprintfutama, a Marschall József emlékverseny és a Hungária díj lesz. Vasárnap galoppversenyekre fogadhat a street food-ozó közönség.

A családosok, és főleg a kisgyermekek számára is izgalmas lesz a hétvége, őket arcfestéssel, pónilovaglással és egy különleges, újrahasznosított anyagokból készült zöld játszótérrel várják. Esténként Food Truck Cinema, azaz filmvetítés kezdődik, pénteken a Paripa, szombaton az Alkotó, vasárnap pedig a Kincsem című mozifilm kerül a vászonra.

Szeptember 2-án, szombaton roller felvonulást lát vendégül a fesztivál. A főváros minden rolleresét várják az eseményre, akik 10 órakor a Hősök terén találkoznak és a Kincsem Parkig gurulnak majd. A felvonulás körülbelül fél órát vesz igénybe, így a környezetbarát járművel az autósokat sem tartják fel sokáig.

A Food Truck Show hétvégéje alatt hagyományosan most is ingyenesen közlekedik a sárga iskolabusz, amely a Deák Ferenc tér és a Kincsem Park között ingázik minden nap nyitástól zárásig. A 2-es metró Pillangó utcai megállójától sem kell gyalogolnia senkinek, a Kincsem Parkig kisvonatra szállhatnak az érkezők.