Újdonságokat is tartogat az idei OMÉK

Forrás: turizmus.com

 2017. január 10. 09:47

Idén szeptember 20-24. között rendezik meg a több mint 100 éves múltra visszatekintő, 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítást és Vásárt (OMÉK) a Hungexpo és a Kincsem Park területén.

Január végéig még a tavalyi árakon várja a kiállítók jelentkezését az Agrármarketing Centrum. A kétévente csaknem százezer látogatót vonzó kiállításon ezúttal is a fejlett, hatékony, környezettudatos vállalkozásokra és a családi gazdaságokra épülő magyar mezőgazdaság értékeit és eredményeit, kézműves élelmiszereit ismerhetik meg a látogatók, de lesznek állatbemutatók és mezőgazdasági gépkiállítás is.

A 78. OMÉK számos más újdonságot is tartogat: a termelők kistájak szerint vonulnak majd fel, ezáltal a látogatók megismerhetik az adott tájak (Őrség, Nyírség, Szigetköz stb.) jellemző termékeit, ízeit. A rendezvényen nem csak hazánk, de a Kárpát-medence gasztronómiai kínálatát is felfedezhetik a látogatók.

 

Az OMÉK a szakma és a nagyközönség minden rétegét meg kívánja szólítani, de 2017-ben még nagyobb hangsúllyal célozza meg a főiskolás és egyetemista korosztályt. A programok során hallgatói konferenciáknak és kerekasztal beszélgetéseknek is helyet biztosítanak majd.

Ezen kívül a már megszokott módon a nagyközönséget igazi kulturális kavalkád, koncertek, interaktív programok várják majd, de lesz gyermeksziget és Civil tér is, ahol az alapítványok, szakmai szervezetek munkájával ismerkedhetnek meg a látogatók.

Az OMÉK folyamatosan frissülő információi és a kiállítói jelentkezési lapok a honlapról (www.omek2017.hu) tölthetőek le.


Kapcsolódó cikkek

Megnyílt a 77. OMÉK

2015. szeptember 23.

Megnyílt a 76. OMÉK

2013. szeptember 18.