Újjáalakult az MSZÉSZ IT szekciója

Forrás: turizmus.com

 2014. október 26. 18:38

Október 22-én mintegy 15 aktív résztvevővel újjáalakult a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének IT szekciója. A szekció vezetőjének Sávos Tamást, a Danubius Zrt. IT Szolgáltató Központjának informatikai vezetőjét választották meg.

A szekció célja, hogy összegyűjtse és strukturálja, rendszerbe foglalja a témával kapcsolatos feladatokat és jó gyakorlatokat, majd ezeket ajánlások formájában a tagság elé tárja, együttműködve a többi szekcióval. Az első alkalommal már konkrét témajavaslatok is felmerültek. A várhatóan negyedévente esedékes üléseken érintik majd az online pénztárgépek működtetésével kapcsolatos problémákkal az éttermi szekcióval együttműködve, az ülésre szeretnék a NAV egyik kompetens és a kérdésekre konkrét válaszokat is adni tudó munkatárást is meghívni.

Egy következő alkalommal érintenék az oktatás és dolgozói hangulatfelmérés témáját akár egy HR szakértő bevonásával, foglalkoznának a vendéginternet területén felmerülő kérdésekkel és problémákkal (technika, költségek, fizetési konstrukciók, trendek), a TV-rendszerekkel és a jogdíjak kérdéseivel, az adatbiztonsággal, az informatikai rendszerek szinten tartásával, vírus- és betörésvédelemmel.

Az újjáalakuló ülésen a jelenlévők egyetértettek abban, hogy ma már az IT mondhatni a 4. közmű, és szinte nincs is olyan terület, amely így vagy úgy ne lenne érintett. A munka eredményeként szeretnék a szállodák munkáját és döntéseit minél több praktikus megoldással segíteni.

Sávos Tamás várja az MSZÉSZ téma iránt érdeklődő tagjainak felvetéseit és javaslatait az alábbi e-mail címen: tamas.savos@danubiushotels.com. A szakember a szövetség november 12-13-án tartandó debreceni közgyűlésén is jelen lesz, amely szintén jó alkalom lehet a szállodás IT problémák és kérdések megbeszélésére.