Megkezdte működését a TDM Szövetség újjáalakult elnöksége

Forrás: turizmus.com

 2015. február 09. 23:09

Február elején tartotta első elnökségi ülését a Magyar TDM Szövetség 2015. január 27-én megválasztott vezetősége. A szövetség új elnöksége megválasztotta a szervezet alelnökeit.

A következő három évben az alelnöki teendőket ennek megfelelően Nagy Júlia (Miskolci TDM, MIDMAR Nonprofit Kft.) és Magyarics Gábor (Duna-Gerecse Térségi TDM) látják el.

A szövetség elnöksége legfőbb feladatának a hatékony és erőteljes érdekképviseletet, valamint minőségi TDM szakemberek képzését tartja. 2015 prioritásaiként az alábbiakat fogalmazták meg: a szervezetek kiszámítható működési kereteit biztosító központi jogi szabályozás megteremtése, a társzövetségekkel, oktatási intézményekkel való együttműködés szorosabbá tétele, a TDM pályázatok szakmai előkészítésében való részvétel, az országos konferenciák mellett régiós, workshopokkal egybekötött, kihelyezett vezetőségi üléssorozat megvalósítása, az adótörvényi változások turizmusra kedvezőtlen hatásainak enyhítése, a TDM-szervezeti rendszer továbbfejlesztésével kapcsolatos elképzelések többoldalú egyeztetése és véglegesítése, valamint rendszerszintű kutatások lebonyolítása.

Az elnökség tagjai egyetértettek abban is, hogy a TDM-szervezeti rendszer alkalmas arra, hogy a ma sikerágazatnak tekintett magyar turizmusipar valódi versenyképességét megteremtse, ám ehhez elsősorban azt kell elérni, hogy a kormányzati döntéshozatalban a turizmust megfelelő helyen kezeljék, nemzetgazdaságban betöltött szerepéhez mérten komolyan vegyék. Ezen a területen áttörés azonban csak akkor következhet be, ha az MTDMSZ-nek sikerül erős szövetségeseket találni és közös koncepciót kidolgozni a szakmai szervezetekkel, társszövetségekkel, kamarákkal, önkormányzatokkal, a Budapest turizmusáért felelős szervezetekkel, valamint a turizmusért felelős állami szervekkel – hangsúlyozta Semsei Sándor, az MTDMSZ újraválasztott elnöke.

A szövetség vezető tisztségviselői:

Elnök:

Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület (képviseli Semsei Sándor elnök)

Alelnökök:

MIDMAR Miskolci Idegenforgalmi Marketing Nonprofit Közhasznú Kft. (képviseli Nagy Júlia ügyvezető)

Duna-Gerecse Turisztikai Közhasznú Kft. (képviseli Magyarics Gábor ügyvezető)

Elnökségi tagok:

Hévíz TDM Egyesület (képviseli Horváth Orsolya elnök)

Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. (képviseli Komoróczki Alíz ügyvezető)

Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület (képvisel Hoffmann Henrik elnök)

Nagyatád-Rinyamente TDM Egyesület (képviseli Pünkösd Márton elnök)

 

Elérhetőségek:

Novák Kitti titkár

Tel: 70/94-95-177

E-mail: info@tdmszovetseg.eu