Újjáalakult, terveit ismertette a Skal International Hungary Egyesület

Forrás: turizmus.com

 2016. január 18. 18:48

Az elmúlt hónapokban megtörtént bejegyzéssel hivatalosan is újjáalakult a Skal International Hungary, az egyesület ünnepi ebédre hívta régi és reménybeli tagjait az Aria Hotelbe. Az eseményen csaknem 40 szakmabeli volt jelen.

Jávorkai Péter, a Skal International Hungary Egyesület elnöke, a Premium Incoming DMC / STH Special Tours Hungary Kft. ügyvezetője röviden felvázolta a hazai szervezet múltját és eredményeit, kiemelve Páldi Y. György korábbi elnök érdemeit többek között a Skal International 2009-es közgyűlésének Magyarországra hozatalában.

Bemutatta a megújult Skal International Hungary Egyesület elnökségét, mely megegyezik a 2014-es rendkívüli közgyűlésen elhatározott névsor: az alelnökök Nyúl Erika, a Zeneakadémia turizmusért is felelős társadalmi kapcsolatok vezetője és Darázs György, a domonyvölgyi Lázár Lovaspark ügyvezetője, a titkár pedig Papp Dániel, a Kaltenberg Étterem ügyvezetője.

 

A szakmai eszmecsere megkezdése előtt a jelenlévők egyperces néma csenddel emlékeztek meg kollégájukról, a néhány hete, hosszú betegség után, 40 éves korában elhunyt ifj. Papp Imréről, a sümegi várkapitány fiáról. Szintén megemlékeztek azokról a turistáktól, akik a terrorizmus áldozatai váltak a közelmúltban – elég csak Tunéziára, Franciaországra, Egyiptomra, Törökországra, Thaiföldre vagy Ukrajnára és számos más országra, térségre gondolni.

A Skal International-ről szólva Jávorkai Péter kiemelte: még mindig a legnagyobb turisztikai szervezet közel 17 ezer taggal, akik számára rengeteg előnyt kínál. A hazai szervezet újraalapítását 2014-ben határozták el, 2015-ben lett elegendő taglétszám és anyagi erőforrás a biztonságos újraalapításhoz. Ez mostanra megtörtént. A megújult tagsággal szeretnének februárban közgyűlést rendezni, amelyre már most több helyszín-felajánlás érkezett a szakmából.

A szervezet céljai között szerepel a helyi nemzetközi beágyazottság visszaállítását magyarországi expat turisztikai vezetők, szállodaigazgatók meghívásával, taggá válásával. 2016-17-ban a tagság bővítése, aktivizálása, a kapcsolatok felélesztése, vidéki turizmus képviselőinek aktivizálása. A középtávú tervek között szerepel a kapcsolatfelvétel a régiós Skal-klubokkal (Bécs, Prága, Zágráb), illetve a meglévő testvérklubokkal (Dublin, Cape Winelands, San Francisco). Szeretnék a nemzetközi szervezet valamelyik mid-year meetingjét Budapestre hozni. A hosszútávú terv pedig az, hogy elérjék a korábbiakhoz hasonló, 100-as taglétszámot.

A korábbi Skal nyomdokain, sikereire alapozva, hibáiból és erényeiből tanulva szeretnék felvirágoztatni a klubot, amelybe várják az egykori Turisztikai Managerek Szövetségének fiatal, lelkes szakembereit is – emelte ki Jávorkai Péter.

Szeretnének feléleszteni olyan régi hagyományokat is, mint külsős vendégek meghívása, bemutatása, itt tartózkodó külföldi Skal-tagok megvendégelése, nemzetközi eseményekre látogatás, tagok születésnapjának rövid megemlítése, megünneplése.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével többek között Kovács Balázs, a a Danubius Hotels vezérigazgató-helyettese, Walkó Miklós, a Skal Budapest egykori elnöke és alelnöke, a Magyar Turzmus Zrt. korábbi elnöki tanácsadója, Gönczi Tibor, a Gödöllői Királyi Kastély ügyvezető igazgatója, Erdei Bálint, a MUISZ elnöke, Varró Zoltán dizájner-belsőpépítész, a több design-díjra jelölt Hotel Aria belsőépítésze.

Info a nemzetközi szervezetről:  www.skal.travel vagy .org.