Újjászületett Émile, a budai polgárok étterme

Forrás: turizmus.com

 2017. május 01. 18:11

Második születésnapját, és egyben újjászületését is ünnepelte az Émile Gerbeaud-ról elnevezett budai étterem április 28-án.
Az eredetileg fine dining étteremként elképzelt Gerbeaud-vállalkozás most stílust és koncepciót váltott: házi pékség és cukrászda, vasárnaponként családi piknikekre várják a környékbelieket, hét közben pedig meleg reggelivel, déli menüvel és családias környezettel.

Niszkács Anna, a tulajdonosi család képviseletében elmondta a pénteki sajtótájékoztatón, hogy elsősorban a gyerekes családokra alapoznak. Ezért egy mesés gyerekbirodalmat alakított ki Varró Zoltán designer az étterem földszintjén, ahonnan a szülők folyamatosan szemmel tarthatják a kicsiket. Őket nemcsak a szokásos plüssjátékok várják, hanem egy tökéletesen berendezett játékkonyha is. A gyerekeké az egész alsó szint a látványkonyha mellett, színes székekkel, összefirkálható és lemosható üvegfallal. A minőség továbbra is nagyon magas, de mindezt kedvezőbb áron kínálják, a fine diningot pedig a pesti oldalon folytatják. A villa kertje ezen túl hétvégenként a környék lakóinak kerti partijává alakul grillezéssel, pezsgőzéssel, zenével, gyerekprogramokkal, az angol village fête fesztiválok és az amerikai kerti grillezések mintájára.

Tóth Ágnes, chef

Fotó: Erdélyi Gábor

 

A váltás egyik eleme, hogy a korábbi, a csúcsgasztronómiát képviselő személyzet helyett új kollégákat hoztak Budára, akik a házi konyháról ismerős ízekkel főznek. Az új menüt Tóth Ágnes, a Gerbeaud Gasztronómia Executive Chefje alakította ki egészséges és házias ételekkel, amelyek alapanyagai a Gerbeaud Ház Vas megyei, saját farmjáról érkeznek. László Tamás, a Gerbeaud Kreatív Cukrászvezetője mutatta be a sajtótájékoztatón a ház süteménykínálatát és az Émile második születésnapjára készült, minden évben egy kicsit megújított Émile tortát. A klasszikus, csokoládés Gerbeaud-világ mellé gyümölcsös desszerteket kreáltak, amelyeknél szintén a természetes alapanyagok és színek a hangsúlyosak.

Az Émile Piknikekre ismert művészeket is hívnak: május 28-án, McMenemy Márkot, az Otthon a kertben TV-műsor és a Kert.tv blog vezetőjét, akivel a gyerekek fűszernövényeket fognak ültetni az étterem kertjében. Június 11-én Szalóki Ági előadóművész lép fel a gyerekprogramjával, és lesz gyerekcukrász program, kisállat-simogatás és kézműveskedés.

Kapcsolódó cikkek

Megnyitott az Émile

2015. április 22.