Black Mamba és Wonder Kompót: újra félegyházi sörfesztivál

Forrás: turizmus.com

 2018. július 13. 12:17

Száz magyar kézműves sörkülönlegességet vonultatnak fel július 13-15-e között Kiskunfélegyházán.

Ónodi Árpád, a fesztivál szervezője elmondta: sok kézműves sör limitált mennyiségben készül és beszerezhetetlen a környéken. Ez adta az alapötletét a félegyházi sörfesztiválnak, amelyet a patinás Öreglaktanya és a vasútállomás közötti ligetes szakaszon rendeznek meg.

A fesztivál szakmai vezetője Tóth Miklós kiskunfélegyházi sörfőző mester, aki a tavalyi prágai világversenyen aranyérmet nyert, Grodziskie típusú füstölt búzasört, a Szalonkát is jegyzi.

Útlevél a sörfesztiválra

Fotó: turizmus.com

A sörfesztivál látogatói megkóstolhatják az Espresso Tonik Apa elnevezésű sört, amelyben a kávé frissítő íze kellemesen keveredik a tonik ízével. A New York Mocaccino kakaóval, egyedi pörkölésű specialty kávéval és madagaszkári vaníliával készült. Sűrű és krémes a Black Mamba, amely éjfekete színű, világos barna habbal, és amelynek illatában a tejcsokoládé, a kávé és a pörkölt mandula, aromájában pedig a vanília és a kávés jegyek uralkodnak.

A több mint 50 százalék búzamalátát tartalmazó Félegyházi Belga Búzát a felhasznált élesztő, a komlóforralás során hozzáadott keserű narancshéj és koriander teszi igazán különlegessé. A szeder, málna, eper, áfonya és ribizli egyvelege 5 százalékos alkoholtartalommal párosítva pedig egy igen kellemes frissítőt alkot a Wonder Kompótban.

A Gasztrotér idén is számos különlegességet sorakoztat fel: az érdeklődők megkóstolhatják az első Félegyházi Sörburgert és Kovács János mestercukrász félegyházi sörfagylaltját is.

A sörfesztivál jelképes támogatói belépőjével a résztvevők idén is a Plain-Rock Egyesület könnyűzenei tehetséggondozó programját támogatják, amelynek keretében egy speciális, saját fejlesztésű könnyűzenei pedagógiával biztosítanak az oktatók egyedi, gyermek zenekarokban átélt koncertélményeket a növendékeknek.

Kapcsolódó cikkek

Vidd el sörözni a fatert!

2018. június 04.