Újra fogadnak vendégeket az Északerdő turistaszállói

Forrás: MTI/turizmus.com

 2020. május 20. 17:08

Az Északerdő Zrt. szerdán megnyitotta turistaszállóit, amelyeket a koronavírus-járvány miatt március 17-től tartottak zárva – közölte az erdőgazdaság. A napokban elkezdődött a társaság által fenntartott Lillafüredi Állami Erdei Vasút korszerűsítése.

A tájékoztatás szerint május 20-tól a szelcepusztai kastélyszálló, a Háromhuta és a Senyő Vendégház, a Hidegpataki Vadászház, a Bekénypusztai Turisztikai Látogatóközpont és Ökoház, a fónagysági és a répáshutai turistaszálló, a gúnyakúti kulcsosház, a Mezőkövesdi Zsóry üdülő egyaránt látogatható.

Szerdától a Csanyiki Erdőház, a Bagoly-Vár, a Borz-Alom és Bikk-Makk Erdészeti Erdei Iskola foglalkozásaira is lehet jelentkezni.

A Lillafüredi és Pálházi Állami Erdei Vasút járatai május 9-e óta közlekednek ismét.

Magos-kő. Ilyen gyönyörű kirándulóhelyek vannak az Északerdő Zrt. területén

Fotó: Facebook / Észaerdő Zrt.

Korszerűsítik a lillafüredi kisvasutat

Az erdőgazdaság honlapján található tájékoztató szerint a napokban elkezdődött a Lillafüredi Állami Erdei Vasút korszerűsítése. A következő hónapokban megújítják és kibővítik a Miskolc-Dorottya utcai állomás épületét. A munkavégzés ideje alatt az utasok a peront használhatják a szerelvényekre való fel- és leszálláskor, a jegyváltást átmenetileg konténerben biztosítják.

A lillafüredi Ökoturisztikai Központban korszerűsítik a térburkolatot, az előtetőt, valamint a vizesblokkot, Garadnán rendbe teszik a végállomás környezetét, az Erdészeti Múzeum épületét, és Garadna Grund elnevezéssel egy pihenőparkot alakítanak ki, melyben különböző erdészeti- és kisvasút tematikájú játszótéri elemeket helyeznek majd el. A hegyoldal alján levő Szövetség-forrás környezete is megújul. A forrás alatt egy kis amfiteátrum kap helyet, ahol különböző bemutatókat, rendezvényeket lehet majd tartani. A teljes beruházás a tervek szerint jövő tavaszra készül el.

Kapcsolódó cikkek