Újra fogható a kecsege a Közép-Tiszán

Forrás: MTI

 2015. június 26. 13:30

Jó hír a horgászturizmus számára, hogy a Halász Kft. öt éve tartó tudatos programjának köszönhetően a Tisza középső szakaszán ismét horgászható a kecsege, melyre 2013-ban Magyarországon teljes körű fogási tilalmat vezettek be.

Csoma Gábor, a cég ügyvezetője pénteken, egy haltelepítéssel egybekötött Tisza-parti sajtótájékoztatón, Szolnokon kiemelte: társaságuk az országban egyedül kapta meg a lehetőséget arra, hogy a Tisza 403. és 266,5. folyamkilométere között ismét „visszaadja" a folyó egyik legkülönlegesebb, őshonos halának fogási lehetőségét az érvényes területi engedéllyel rendelkező és az előírások betartását garantáló horgászoknak.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Földművelésügyi Főosztály Földművelésügyi Osztálya ezen a szakaszon - az országban egyedülálló módon - június 26-tól ez év december 31-ig engedélyezte a kecsege horgászatát – tette hozzá.

Horgászonként legfeljebb két darab, 50 centimétert meghaladó kecsege tartható meg évente és összesen legfeljebb 3 ezer példány fogható ki az érintett időszakban és területen. A szabályok betartását a Halász Kft. a hatóságokkal közösen szigorúan ellenőrzi – jelezte az ügyvezető.