Újra megrendezik a Glamping Pikniket Noszvajon

Forrás: turizmus.com

 2022. április 21. 10:14

A Stílusos Vidéki Éttermiség vendéglátói május 22-én Glamping Piknikre várják az érdeklődőket a noszvaji Nomád Hotel kertjébe.

Az elmúlt évek nem kedveztek a rendezvényeknek és a felhőtlen szórakozásnak, így bőven van mit bepótolni. A Nomad Hotel & Glamping csapata Balogh Barival az élen úgy gondolja, hogy most talán minden eddiginél jobban szükség van a közösségekre, az élet ünneplésére, és olyan oázisok megteremtésére, ahol biztonságban érezhetjük magunkat. A SVÉT-tel 9 évvel ezelőtt indították útnak a Glamping Pikniket, két év kihagyás után így az idei év a 7.2-es számot kapta. A tematika pedig nem más, mint a hippi „békeünnep”, Woodstock után szabadon.

Aki május 22-én, vasárnap útra kel és ellátogat Noszvajra, a Nomád Hotel kertjébe, a béke szigetére érkezik – igaz, ez itt az év 365 napjában így van. Itt az egyetlen feladat az, hogy jól érezd magad. A fűre lépni mezítláb a legjobb, az árnyékban ér elbóbiskolni egy pohár egri bor után, az éhségedet pedig a SVÉT (Stílusos Vidéki Éttermiség) vendéglátói biztosítják, akik az ország minden tájáról sereglettek ide. A családi hangulat garantált, nemcsak a vendéglátók járnak rendszeresen össze, a vendégek is komoly törzsgárdát alkotnak. A Glamping Piknik egy igazi örümünnep, örömfőzés, ahol nincs fellépő, mert a sztárvendég maga a vendég. Pláne, ha ezen a napon Woodstock-szettbe öltözik – de mint minden, itt ez sem kötelező!

A Glamping Piknik vendégei már igazi törzsgárdát alkotnak

Fotó: SVÉT

A völgyet körülvevő erdőben számos lehetőség van elvonulásra: a szálloda és az étterem mellé az országban először itt építettek glamping szállásokat, és minden évben előrukkolnak valami újdonsággal. Az épített sátrak, a konténerház és a buborékok után idén adják át azt a három, organikusan a domboldalba illeszkedő „Lépcső-házat”, amely a Nomádot működtető Balogh család saját tervezése és kivitelezése. Az A, B, és C elnevezésű lépcsőzetes házak egyetlen térben teremtik meg a kényelmet és a természet közelségét. A fürdőszobából és az ágyból a tetőablakon át kilátni a lombkoronákra és az égre, a hatalmas ablakokat elhúzva saját teraszra juthatunk, és minden házban van egy kis teakonyha is. A három új ház egész évben komfortosan tud majd működni, ősszel az ezer színben játszó erdő, télen a deres hajnal, tavasszal a virágba boruló természet adja a legjobb díszletet a pihenéshez. A Glamping Piknik alatt vezetett túrákon ezeket a házakat is be lehet majd járni – és persze kedvezményesen foglalni.

 

Résztvevő SVÉT éttermek:

Rosinante Fogadó (Szigetmonostor)

Szabi a Pék (Szentendre)

PalKonyha (Palkonya)

Macok Bisztró (Eger)

Apátsági Viator Étterem és Borbár (Pannonhalma)

Anyukám mondta (Encs)

IKON Restaurant (Debrecen)

Nomad Hotel & Glamping (Noszvaj)

A Séf és a Kertész (Pócsmegyer)

 

Helyi borászatok: Kovács Nimród Borászat, Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok, St.Andrea Szőlőbirtok és Pincészet

Sörök: Zip's Brewhouse

Csoki: Harrer Csokoládéműhely

Kávé: One Eleven, Miko Coffee Hungary

 

Az eseményre belépőjegy nincs, regisztrálni itt lehet.