Újra minőségfejlesztési pályázat Hévízen

Forrás: turizmus.com

 2017. október 10. 14:38

A hévízi önkormányzat, hasonlóan a 2016-i évi keretösszeghez, idén is biztosított 16 millió forint összegű fedezetet a befolyt idegenforgalmi adókból, a magánszálláshelyek minőségi fejlesztésének a támogatására.

A 2016-ban indult minőségfejlesztési pályázat nagy sikernek örvend a hévízi magánszállás kiadók körében. Idén még többen, még nagyobb összegű támogatásra pályáztak a Hévíz TDM Egyesületnél: összesen 11.231.059,- Ft értékben nyertek támogatást a pályázók, ami 36%-os növekedés a 2016-os évhez képest – adja hírül az egyesület.

A hévízi Tourinform-iroda

Fotó: Hévíz TDM

2018-ra ismét meghirdetik a pályázatot, változatlan feltételekkel. A jövő évi pályázatok lesznek az elsők, amelyeknél már vizsgálják a „Koronás minősítés” meglétét is. A pályázati felhívás az indulás évétől tartalmazza azt a feltételt, hogy kettő sikeres pályázat után a harmadik alkalommal már a pályázónak rendelkeznie kell a Koronás szálláshely minősítéssel, vagy igazolnia kell, hogy a minősítést már elindította. A minősítés költségei a pályázatban elszámolhatók, így plusz kiadást nem jelentenek. 2017-ben már számos pályázó beépítette ezt a költséget is a pályázatába és elindította a minősítés folyamatát.