Újra nyitva az Aborozó Siklóson

 2013. november 27. 16:38

Ünnepélyes keretek között nyitotta meg újra kapuit az Aborozó látványpince és rendezvényház Siklóson.

2013. november 22. Siklós szívében újra megnyílt az Aborozó! A borbár átvételekor adott volt egy műalkotás, a szó szoros értelmében. Siklós ezen, közel 200 éves „kincses ládája" magába foglalja mindazt, amit egy pinceborozóhoz hozzátartozik. A kellemes klímát, a rusztikus falakat, azt az igazi, egyedülálló „pincestílust".

Amikor elkezdődtek az első felújítási munkálatok az új tulajdonosok a világ bártrendjeit figyelembe véve ötvözték a klasszikus stílust a modern elemekkel. A régi idők legendái a legnívósabb mai borokkal karöltve.

A hivatalos megnyitó keretein belül ünnepélyesen adták át az új „pincekulcsot" a vendégeknek. Az eseményen több, mint 80 meghívott vendég vett részt, helyi honatyák és üzletemberek, a szaksajtó, valamint lelkes borbarátok.

A vendégeket Dr. Marenics János, Siklós város Polgármestere köszöntötte, majd ezt követően pincebemutatóra, valamint borkóstolókra került sor. A megújult Aborozó borbár új elemekkel és új terekkel bővült, mely elkápráztatta a megnyitón résztvevőket.

Az estét a színvonalas és táncra hívogató jazz dallamairól ismert Mrs. Columbo tette még inkább feledhetetlenné.

A jelenlegi borkínálatban kiemelt helyet kaptak a villányi, siklósi pincészetek borai, de tokaji borokat is kóstolhattak a látogatók a megnyitó estéjén.

Az Aborozó rengeteg programmal és rendezvénnyel készül a jövőben, mivel céges és magán rendezvényeknek is egyaránt kitűnő színhelye, kiváló borok lelőhelye.