Újra Párizsban a Rendez-Vous

Forrás: turizmus.com

 2015. március 31. 16:36

Tizedik alkalommal nyitotta meg kapuit a Rendez-Vous en France francia beutaztató workshop, melynek negyedszer ad otthont a francia főváros, azon belül is nagyszabású felújítás előtt álló Porte de Versailles vásárközpont.

A kétnapos rendezvényre (március 31.-április 1.), mely a franciák legnagyobb beutaztató vására a világ több mint 60 országából érkeznek tour operatorok – számuk idén meghaladja a kilencszázat – és szakmai újságírók. Őket Franciaország összes, a turizmusban érintett szegletéből mintegy 750 kiállító – többnyire szálláshelyek, gasztronómiai helyszínek, turisztikai hivatalok, élménygazdák, turisztikai attrakciók – várja aktuális kínálatával, újdonságaival.

 

Párizs nem véletlenül kapja meg minden harmadik évben a workshop rendezési jogát. Franciaország igen impozáns turisztikai mutatóiban régiójával (Île-de-France) magasan az élen jár: évi több mint 30 millió látogatójával – ebből csak az Disneyland évi 15 millió látogatót vonz, a Notre-Dame-ot mintegy 14 millióan, a Louvre múzeumot több mint 8 millióan, az Eiffel-tornyot pedig 7 millióan keresik fel évente – és mintegy 66 millió vendégéjszakájával olyan népszerű turistaparadicsomot utasít maga mögé, mint például a Provence-Alpes-Côte d'Azur.

A workshop állandó párizsi helyszíne, a Porte de Versailles a következő egy évtizedben teljesen újjáépül, ultramodern 21. századi kiállító- és vásárközponttá alakul, ahogy ezt a

www.paris-expoportedeversailles.com oldalon található kisfilm is bemutatja.