Újra a turistabusz-közlekedés és a BFTK marketingkommunikációs újdonságai a kerekasztal előtt

Forrás: turizmus.com

 2015. augusztus 30. 17:30

Augusztus 27-én tartotta ülését a Fővárosi Turisztikai Kerekasztal, Bán Teodóra, a BFTK ügyvezetőjének elnökletével, a Városligeti Műjégpálya Dísztermében. Pezsgő, vitáktól sem mentes ülésen elsőként Dittel Gábor, a NiT Hungary főtitkára összegezte a turistabusz-közlekedés témában elért eredményeket

A legforróbb téma a 2015. július 1-én - a turista szezon közepén - életbe lépett rendelet volt, miszerint korlátozzák a turistabuszok behajtását a Belváros-Lipótvárosba. Erdei Bálint és Kálmán István, a MUISZ és a MABEUSZ elnökei szakmai egyeztetést kezdeményezték a Fővárosi Kerekasztal tagjaként jelenlevő V. kerületi alpolgármesternél az eddigi negatív tapasztalatok és a rendelet több életszerűtlen pontjának megvitatására.

A Turistabusz Munkacsoport beszámolóját ITT nézhetik meg.

Az ülés további részén a BFTK munkatársaié volt a szó.

Elsőként Pap Mária divízióvezető a korábban megalakult Bálna Munkacsoport – amely a létesítmény turisztikai hasznosításának támogatását tűzte ki célul - ülésein elhangzottakat összegezte.  Egyelőre még nem született döntés arról, hogy a Közlekedési Múzeum beköltözik-e három évre, hiszen ez erre az időszakra jelentős látogatószám növekedést eredményezne. A BFTK tervei között szerepel egy 160 négyzetméteres Budapestinfo turisztikai információs iroda kialakítása, amely egy pihenő és élménybázis funkciót is betöltene. Turisztikai filmeket vetítenének, kiinduló pontja lenne a házon belüli Bálna-túráknak és további városnéző túráknak is.

Monostori Diána marketing divízióvezető a BFTK 2016. évi média portfólióját és a turisztikai szolgáltatóknak felajánlott csatlakozási lehetőségeket mutatta be. Kiemelt hangsúlyt kapott előadásában a Budapest's Finest magazin, mely hiánypótló kiadványként a Fővárosi turizmusfejlesztési szándékait is igyekszik támogatni. A BFTK marketingkommunikációs eszközeivel, a turizmus szereplőivel közösen azon dolgozik, hogy minőségi, a vendégek és a budapestiek igényeit egyaránt kielégítő minőségi turisztikai kínálata legyen a fővárosnak.

A teljes prezentáció ITT tölthető le.

A Budapest Kártya ambiciózus terveiről, megújításáról Kovács Györgyi néhány hónapja kinevezett kártya divízióvezető beszélt.  A közeli tervek között szerepel a plasztik kártyák mellett demateralizált kártyák kibocsátása, a kártyák interaktívvá tétele, azaz a turista saját érdeklődési körének megfelelő élménycsomagot állíthat össze.  Különösen nagy tetszést aratott a konferenciák, rendezvények résztvevői számára egyedi kártya konstrukció létrehozása.

Az érdeklődők a prezentációt ITT nézhetik meg.