Újrahasznosítható poharakra vált automatáiban a Coca-Cola

Forrás: MTI

 2021. szeptember 06. 16:58

Kivonja a magyar piacról az egyszer használatos műanyagpoharait a Coca-Cola HBC Magyarország. A jellemzően kávé- és egyéb melegital-automatákban használt poharakat teljes egészében újrahasznosítható papírpohárra cserélik le a vállalat országszerte mintegy 1000 automatájában.

A főként munkahelyi környezetben, oktatási intézményekben, nagyáruházak előtereiben, közlekedési csomópontokban és egészségügyi intézményekben lévő automaták a tervek szerint 2022 első félévére kizárólag 100 százalékban újrahasznosítható papírból készült pohárban adják majd az italokat a fogyasztóknak – írták a Coca-Cola HBC Magyarország Kft. és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) közös közleményében.

A vállalat ezzel a lépéssel, az évente milliós nagyságrendben felhasznált poharak kiváltásával 25-30 tonnával kevesebb műanyagot használ fel. A közös közlemény szerint a pohárcsere látványos és figyelemfelkeltő lesz, miután a Coca-Cola HBC Magyarország "Az én kávém, a mi bolygónk" elnevezéssel grafikai pályázatot hirdetett a MOME-val együttműködésben az egyetem hallgatóinak.A cél, hogy az új papírpohár olyan külsőt kapjon, amely támogatja a fogyasztói tudatosságot, felhívja a figyelmet a hulladék körforgásban tartásának fontosságára, így ösztönözi a papírpohár újrahasznosítását.

A Coca-Cola HBC Magyarország Kft. a 615 millió fogyasztót kiszolgáló és 28 országot átfogó Coca-Cola HBC AG csoport tagja. A dunaharaszti székhelyű, Magyarországon két palackozó-üzemet működtető vállalat 1050 dolgozót foglalkoztat, teljes tevékenysége során pedig közel 13 000 embernek biztosít munkát. A Coca-Cola HBC Magyarország eddig 125 milliárd forintot fektetett be Magyarországon, termékeit 26 országba exportálja. Az üdítőitalok előállításához használt alapanyagok majdnem kétharmadát belföldi szállítók biztosítják.