Újraindítja budapesti járatát az Iberia

Forrás: turizmus.com

 2016. március 02. 13:32

A tavaly júniusban elindított Madrid–Budapest járat a kedvező fogadtatásnak köszönhetően a nyári főszezonban már biztosan visszatér a magyar fővárosba. A Magyar Turizmus Zrt. törekvése az, hogy a járat főszezonon kívül is közlekedjen.

Glázer Tamás, az MT Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese és az Iberia légitársaság vezető képviselőinek tegnapi tárgyalásán az is szóba került, hogy a 2017-es nyári szezonban már napi járat kösse össze a két fővárost, biztosítva így a közép- és dél-amerikai desztinációk elérhetőségét is.

A spanyol légitársaság június 1-jétől heti három, júliusban heti négy járatot közlekedtet majd. Az A320-as gépek kedden, szerdán és csütörtökön, júliusban pedig ezeken kívül pénteken is közlekednek. Az első Iberia-gép június 1-jén 11.40-kor száll fel és 14.40-kor érkezik Budapestre, majd 15.25-kor indul vissza Madridba, ahová 18.45-kor érkezik meg.

„Mindezzel nem csak a magyar és a spanyol főváros összeköttetése javult, hiszen ezzel kedvező átszállási lehetőségek nyílnak a Latin-Amerikába utazni vágyók számára is. A riói olimpia közeledtével a madridi járat a magyar utazók számára is vonzó lehet" – mondta Glázer Tamás. Hozzátette: a most lezajlott tárgyalások eredményeképpen az Iberia és a Magyar Turizmus Zrt. közös tanulmányúton látja majd vendégül a spanyol utazási szakembereket és a média képviselőit Budapesten, továbbá tárgyalásokat kezdenek a spanyolországi és latin-amerikai marketingtevékenység összehangolása érdekében.

A Magyarországra látogató spanyol turisták száma évről évre emelkedik: a KSH 2015-re vonatkozó előzetes adatai szerint 148 496 spanyol utazó látogatott hazánkba, ami 6,3%-kal haladja meg az előző évi eredményeket. A magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött 357 430 spanyol vendégéjszaka pedig összesen 9,3%-os bővülést jelent. Tekintettel arra, hogy a spanyolok külföldi utazásaik során átlagosan akár 80-100 eurót is költenek naponta, Magyarországon 10 milliárd forintot meghaladó bevételt is generálhatnak az ide látogatók – áll az MT Zrt. közleményében.

A nemzeti turisztikai marketingszervezet a piaci potenciál és a nemzetközi keresleti trendek figyelembe vételével 2016-os stratégiájában kiemelt célpiacként jelölte meg a latin nyelvű európai országokat is.