Újranyílt a Baricska Csárda

 2013. június 23. 19:39

A történelmi múltú Baricska Csárda újranyitásának alkalmából fogadást rendeztek 2013. június 21-én Balatonfüreden. Az esemény egyik témája a hungarikum törvény gyakorlati tapasztalatai voltak, de bemutatták a térség hagyományos ízvilágát is.

Gazsi Attila, a VOSZ Veszprém Megyei Szervezetének, valamint a VOSZ Ifjúsági és Diákvállalkozási Szekciójának (VOSZ IDSZ) elnöke elmondta: a Baricska Csárda újranyitásával a 200 éves múlt kel életre, amiből a leginkább kézzelfogható és legemlékezetesebb az elmúlt 50-60 esztendő, mivel ebből az időszakból rengeteg szép élmény és megható kép elevenedik fel.



A Baricska Csárda lelkületének továbbvitele óriási kihívás és felelősség, mivel nem csak a manapság elvárt trendeknek muszáj megfelelni, hanem a múlt örökségét is ápolni kell. A Baricska Csárdát (és az országosan is kiemelkedő hírű, veszprémi Chianti Éttermet) üzemeltető Pantani Kft. munkáját példaértékűnek nevezte,  a helyi vállalkozók, kézműves termelők, gazdálkodók, borászok együttműködését, baráti kapcsolatát pedig igazi hungarikumnak.
Bóka István országgyűlési képviselő, Balatonfüred polgármestere kiemelte: évek óta először fordul majd elő idén nyáron, hogy Balatonfüred két leghíresebb csárdája nyitva lesz. Üdvözli a helyi alapanyagok felhasználását, illetve, hogy a helyi remek borokat láthatjuk a borlapon, és hogy a tulajdonosok megőrzik a hagyományokat.