Ilyen lett a hat év után újranyitó soproni Fagus Hotel – fotók

Forrás: turizmus.com

 2022. július 27. 16:34

A 2016 májusában bezárt szálloda teljes felújítást követően, idén augusztus 1-jén újra megnyitja kapuit a Lővérek szívében.

Az Adventor Hotels portfóliójában tartozó, négycsillagos Fagus Hotel Conference & Spa teljes körű felújítása és imázsváltása részeként belsőépítészeti átalakításra és a szolgáltatások megújítására is sor került – tájékoztatta lapunkat a szálloda.

Az újranyitó soproni szálloda modernizált lobbyja

Fotó: Fagus Hotel

A meglévő, 436 m2-es konferenciaterem átalakítása során szekcionálható, különállóan is igénybe vehető termek kerültek kialakításra, a legfelső emeleten pedig egy saját erkéllyel és különleges kilátással rendelkező meeting room is rendelkezésre áll.

A megújult konferenciaterem

Fotó: Fagus Hotel

A spa részleg kibővített szolgáltatásokkal várja a szállóvendégeket és a külsős vendégeket is. Az exkluzív spa világban egy 75 m2-es úszómedence, egy 37 m2-es élménymedence és egy 33 m2-es gyerekmedence található. A kétszintes szaunavilág finn szaunával, ördögszaunával, aromaszaunával, infraszaunával, gőzfürdővel, jégkúttal, fűtött és relaxációs pihenőpadokkal, 2 dézsás zuhannyal és 2 hagyományos zuhannyal, valamint szaunaattrakciók és kényeztető kezelések széles választékával rendelkezik.

A spa részleg szolgáltatásai is bővültek

Fotó: Fagus Hotel

A szobák tekintetében részleges átalakítás történt. A négycsillagos szálloda 144 szobájából a nagyobb méretű szobatípusok közé sorolhatók a „Forest” szobák, a Family Apartmanok, a Family Suite-ek, valamint az összekötőajtós családi szobák. A legfelső emeleten luxus lakosztályokat (Top Floor Suite) alakítottak ki, amelyek egy nappaliból és egy hálószobából állnak, egyedi fürdőszoba-megoldással.

A legnagyobb, egyben legelegánsabb Top Floor Grand Suite lakosztályok egy különleges és romantikus épített káddal rendelkeznek, valamint hatalmas teraszuk csodás kilátást nyújt a mesés természeti környezetre.

Az egyik a 144 megújult szoba közül

Fotó: Fagus Hotel

A szálloda EverGreen éttermének vendégei a gondosan válogatott alapanyagokból készült minőségi ételek mellett a helyi borvidék ízeivel is megismerkedhetnek. A büféreggeli és a svédasztalos vacsora között, napközben három bárban lehet frissítő italokat és könnyű falatokat kapni, ezen felül 0-24 órában nyitva a Maxibár.

Az étteremben a Soproni borvidék borait is megkóstolhatják a vendégek

Fotó: Fagus Hotel

A Fagus Hotel további különlegessége az erdő lábánál elhelyezkedő, saját tóval is rendelkező botanikus kert, ahova a szálloda éttermének terasza is nyílik.

A családi szobákkal azonos emeleten egy játszószoba is helyet kapott, valamint a botanikus kertben is kialakítottak egy játszóteret.

A szálloda tájékoztatása szerint a generáltervezést a NOX Zrt. végezte, míg a generálkivitelezés a Horváth Építőmester Zrt. és a FÉSZ Építő Zrt. munkája.