Kiderült, mikor nyit újra Magyarország legnagyobb szállodája

Forrás: turizmus.com

 2023. január 26. 15:08

A Danubius Hotel Hungaria február 23-án nyitja meg újra kapuit, melyet a cégszintű pozitív foglaltsági kilátások indokolnak.

Mint korábban hírül adtuk, a Danubius Hotels a hatékony üzemeltetést, a foglaltsági előrejelzéseket, a gazdasági és az energiahelyzetet is szem előtt tartva rendelt el átmeneti üzemszünetet a szállodában.

A szállodavállalat most arról tájékoztatta lapunkat, hogy cégszinten pozitív tendenciát tapasztal a vezetőség a tavaszi-nyári foglaltsági előrejelzések terén. Egyrészt a szabadidős csoportok érdeklődése visszatérni látszik Budapest és az ország iránt, valamint az idei évben számos, nagy figyelemre számot tartó eseményt szerveznek Budapesten.

„A várható keresletet figyelembe véve úgy ítéltük meg, hogy most van itt az ideje a kapacitásaink bővítésének, a Danubius Hotel Hungaria megnyitásával – mondta Kovács Balázs, a Danubius Hotels vezérigazgatója. – Pozitív fordulat a turizmusban, hogy a Covid óta gyengélkedő üzletág, a csoportos beutaztatás ismét megerősödni látszik. Az ilyen típusú foglalások száma az elmúlt időszakban jelentősen megnőtt, valamint nagy az érdeklődés több, kulturális és sportesemény iránt is, melynek fővárosunk ad otthont.

Február 23-án nyitja meg újra kapuit a 499 szobás Danubius Hotel Hungaria

Fotó: Danubius Hotels

Hangsúlyozta, hogy az átmeneti üzemszünet alatt a szállodában dolgozó összes kollégáról gondoskodott a cég. "Széles körű szállodai portfólióval rendelkezünk a fővárosban, így ez idő alatt is lehetőségünk volt munkát biztosítani a Hungariában dolgozó kollégáinknak" – fogalmazott.

A Danubius Hotel Hungaria újranyitásával a szállodalánc február végétől ismét kilenc szállodájában várja a vendégeket Budapesten, Bükön és Győrött.