Újranyithat a zalaegerszegi strandfürdő

Forrás: MTI

 2015. március 07. 09:42

Zalaegerszeg költségvetésében 55 millió forintot különítettek el arra, hogy a még 2011-ben bezárt városi strandot részleges felújítás után a nyári szezonra újra megnyithassák - közölte a város polgármestere pénteki sajtótájékoztatóján.

Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP) az előző napi közgyűlés döntéseit ismertetve beszélt arról, hogy a nemrég elvégzett állapotfelmérés alapján a bébi- és gyermekmedence, a zöldfelületek, valamint a sportpályák felújítására 55 millió forintot biztosítanak a kiadások között.

A valamennyi képviselő acitáltal megszavazott döntésnek köszönhetően május végén, június elején újra megnyithatják a strandot, ami elsősorban a kisgyermekeseknek hiányzott eddig, illetve azoknak, akik anyagi vagy utazási gondok miatt nem tudnak eljutni az Aquacity fürdőkomplexumába.

A polgármester hozzátette, az 50 méteres úszómedence az évek óta elmaradt karbantartások és felújítások, illetve a téli fagyok miatt annyira tönkrement, hogy azt már nem lehet megmenteni. Helyette a minden jelenlegi előírásnak megfelelő újat szeretnének építeni, ennek költsége azonban legalább 300 millió forint, amelyet legfeljebb pályázati forrásból lehetne biztosítani.

Más döntéseket ismertetve Balaicz Zoltán arra is kitért, hogy a törvényi előírásoknak megfelelően április 1-jével Zalaegerszegen létrehozzák a Közgyűjteményi és Közművelődési Gazdasági Ellátó Szervezetet, amely a megyei és városi könyvtár, a Göcseji Múzeum, valamint két művelődési központ és a Tourinform iroda gazdasági ügyeit kezeli majd. Hozzátette, megkezdődött az előkészítése annak is, hogy a Zalaegerszegi Városrészek Művelődési Központját és Könyvtárát szervezetileg is összevonják a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központtal.

Kovács Gábor jegyző arról számolt be, hogy a zalai megyeszékhely önkormányzata mintegy 29 millió forintos, százszázalékos támogatást nyert el a polgármesteri hivatal épületének napelemes rendszerrel történő energetikai korszerűsítésére. A szeptember végéig megvalósuló beruházás révén 25 százalékkal csökken a hivatal villamosenergia-felhasználása, ez pedig évente mintegy kétmillió forint megtakarítást jelent.