Zenére hangolt macaronokkal nyitott újra a Café Liszt az Aria Hotelben

Forrás: turizmus.com

 2022. június 17. 18:39

Hosszabb szünet után újra megnyílt az Aria Hotel Budapest Hercegprímás utcára néző étterme, a Café Liszt. A zenész legendák, mint Sting, Lenny Kravitz, Plácido Domingo kézjegyével ellátott utcafronti termekben a modern, európai gasztronómiai vonalat követő konyha reggeltől várja a vendégeket.

Érezhetünk-e ízeket miközben Mozart, Maria Callas, B.B. King vagy Amy Winehouse zenéit hallgatjuk? Vannak, akik képesek az érzékelés e magas szintjére, de akiknek ez nem megy, azoknak a Chez Dodo kézműves macaron manufaktúra ennek a négy ikonikus zenei alaknak a világát öntötte limitált desszertkollekcióba, amely kizárólag az Aria Hotel Budapest újra megnyíló éttermében, a Café Lisztben lesz elérhető.

A Chez Dodo zene inspirálta macaronjai csak a Café Lisztben lesznek elérhetők

Fotó: Erdőháti Áron

Hiermann Viktor séf modern, európai, közérthető ételekből álló menüsort állított össze: a kakaslevest pirított jércével és blansírozott zöldségekkel tálalják, a tengeri süllőfilé zöldspárgával, hollandi mártással és quinoa salátával, a rib-eye steak kakkukfüves, fokhagymás vajban konfitált ratte burgonyával, lyoni hagymával és almapaprika salsával érkezik.

A Café Liszt egyik meghatározó fogása a speclivel és tormás tejföllel kísért kacsacomb és füstölt kacsamell párosa, de hasonlóan izgalmas fogás a marinált gombákkal és calamarata tésztával készült gombapaprikás, amit a vegán vendégek is fogyaszthatnak.

Az étterem egyik meghatározó fogása a kacsasült

Fotó: Balkányi László

A vendéglátóhely reggelivel is várja a vendégeket: a klasszikus tojásételek mellett eggs benedict, eggs royale és eggs florentine, házi granola joghurttal, francia péksütemények is szerepelnek az étlapon.

Egész nap izgalmas kávédesszertek közül lehet válogatni, déltől tányérdesszertekkel is készülnek.