Újraválasztották Niklai Ákost

Forrás: turizmus.com

 2015. november 19. 20:43

Az MSZÉSZ tagsága a következő két évre ismét Niklai Ákost választotta meg a szövetség elnökének, az alelnöki posztért folyó versengést Könnyid László nyerte. A tapolcai közgyűlésen először választottak felügyelőbizottságot is.

Az MSZÉSZ őszi régióülésein minden régióban Niklai Ákost jelölték elnöknek, amit a tagság a tapolcai tisztújító közgyűlésen szinte egyhangú szavazásával szentesített.

A régi-új elnök, aki 2016-ban a harmadik elnöki  ciklusát kezdi meg, többek között a tagság megtartását és bővítését, az éttermi vonal erősítését, a partnerséget és a szövetség szolgáltató szemléletének megőrzését emelte ki céljai között, amellett, hogy a jövőben az MSZÉSZ-nek szeretne még nagyobb szerepet kiharcolni a kormányzati döntések előkészítésében.

Az alelnöki posztért két szakember indult a régiós jelölések alapján: Flesch Tamás, a Continental Group igazgatója és Könnyid László, a hévízi Hotel Európa Fit igazgatója. A két kortesbeszéd elhangzása után a jelenlévők Könnyid Lászlót választották meg a posztra, rendkívül szoros 52-48 arányú szavazási eredménnyel. A szakember megköszönve a bizalmat a vidéki szállodák érdekeinek fokozottabb képviseletére tett ígéretet.

A jogi szabályozás változása miatt szükségessé vált felügyelőbizottságot is választani, a testületet Szauter István, Nagy-Szász István és Jávor Miklós alkotja majd, az fb elnökét maguk közül választják meg a későbbiek folyamán.

A tagság elfogadta az MSZÉSZ logójának megújítását is, amiből egyelőre az angol nyelvű változat készült el, valamint megszavazta a 2012 óta (társult tagok számára 2013 óta) változatlan tagdíjak 3-4 százalékos emelését.