Ukrajnai menekülteket segít szállással és ellátással a BDPST Group

Forrás: turizmus.com

 2022. március 25. 16:37

Szállással és ellátással segíti a BDPST Group az Ukrajnából menekülőket vidéki és fővárosi helyszíneken. Több segélyszervezettel további egyeztetéseket folytat a társaság az együttműködésekről.

A BDPST Group elkötelezett amellett, hogy az Ukrajnában dúló háború okozta humanitárius válsághelyzetben a rendelkezésére álló eszközeivel segítő kezet nyújtson a hazánkba érkező menekülteknek, illetve az ellátásukkal foglalkozó segélyszervezeteknek - írta a cégcsoport az MTI Üzleti Sajtószolgálatához (OTS) eljuttatott közleményében. Ennek érdekében hamarosan közel száz Ukrajnából menekülő - zömében anyukák és gyermekeik - elszállásolását biztosítják Budapesten az ehhez szükséges ingatlanok kibérlésével.

A cégcsoport emellett csatlakozott a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége által indított kezdeményezéshez is, amely a Magyarországra érkező menekültek elszállásolását és ellátását támogatja a hazai hotelek célzott felajánlásainak összegyűjtésével és koordinálásával. Ennek keretében a BDPST Group az általa üzemeltetett budapesti D8 hotelben, illetve a Mátraházán található Lifestyle Hotel Mátrában térítésmentesen bocsát szobákat teljes ellátással, napi háromszori étkezéssel a háborús zónából menekülő családok rendelkezésére a szabad kapacitások erejéig.

Budapesten a D8 hotelben szállásolják el az Ukrajnából menekülőket

Fotó: BDPST Group

Közlésük szerint más vidéki helyszíneken is segítenek. Tarcalon az ott elszállásolt menekültek teljes körű élelmezését biztosítja a cégcsoport az érintett önkormányzattal, hatóságokkal és segélyszervezetekkel együttműködve, valamint Turán is hasonló együttműködés kialakítása indult el.

Felvették a kapcsolatot a Máltai Szeretetszolgálattal, illetve a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel, hogy egyeztessenek további, a koordinálásukkal megvalósuló lehetséges együttműködésekről, akár ellátás, munkalehetőség vagy szállás biztosításáról. Számításaik szerint  a cégcsoport ezeken a módokon több száz menekült támogatásához tud hozzájárulni.

A BDPST Group a munkavállalóit is arra biztatja, hogy önkéntes munkával járuljanak hozzá a menekültek megsegítéséhez, és erre lehetőséget is teremt számukra a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel együttműködésben - írták közleményükben.