Ukrajnai menekülteknek ajánl fel ingyenes szállást az Airbnb

Forrás: turizmus.com

 2022. február 28. 11:19

A szállásokat az Airbnb, az Airbnb.org Refugee Fund adományozói és az Airbnb.org nagylelkű szállásadói ajánlották fel.

Brian Chesky, az Airbnb társalapítója és vezérigazgatója, Joe Gebbia, az Airbnb társalapítója és az Airbnb.org elnöke, valamint Nathan Blecharczyk, az Airbnb stratégiai igazgatója és társalapítója levelet küldött Európa vezetőinek, elsőként Lengyelország, Németország, Magyarország és Románia vezetőinek, amelyben felajánlották támogatásukat a menekültek határokon belüli befogadásában - tájékoztatta lapunkat a szervezet.

Az Airbnb.org vállalja, hogy megkönnyíti 100 000, Ukrajnából menekülő rövid távú elszállásolását, eközben szorosan együttműködik a kormányokkal annak érdekében, hogy az egyes országok sajátos igényeit a lehető legjobban támogassák, többek között hosszabb távú tartózkodás biztosításával.

Az Airbnb.org egy független nonprofit szervezet, amely a válsághelyzetben lévő emberek átmeneti tartózkodásának megkönnyítését tűzte ki célul. Célja, hogy világszerte támogassa a menekülteket és más, lakóhelyüket elhagyni kényszerült embereket.

Magyarországi szállásadók felajánlásait is várja az Airbnb

Fotó: 123rf.com

A múlt héten a szervezet bejelentette, hogy 21 300 afgán menekültnek biztosított szállást, és új célként tűzte ki, hogy további 20 000 afganisztáni, afrikai, közel-keleti, közép- és dél-amerikai, valamint más régiókból érkező menekültnek biztosít ingyenes, ideiglenes szállást.

Az Airbnb.org felajánlása, miszerint akár 100 000 Ukrajnából menekülő menekültnek biztosít lakhatást, kiegészíti ezt a szélesebb körű erőfeszítést.

Az elmúlt öt év során az Airbnb és az Airbnb.org több mint 54 000 menekültet és menedékkérőt - többek között Szíriából, Venezuelából és Afganisztánból - juttatott ideiglenes lakhatáshoz az Airbnb.org partnerein keresztül.

Tavaly az Airbnb.org bejelentette Menekültügyi Alapjának (Refugee Fund) létrehozását, és több mint 4000 adományozót mozgósított a menekültekkel és menedékkérőkkel végzett munkájának további támogatására világszerte.

A menekültek támogatása mellett az Airbnb.org közel egy évtizedes tapasztalattal rendelkezik a rászorulóknak nyújtott sürgősségi szállások biztosításában. 2020-ban az Airbnb házigazdái világszerte megnyitották ajtajukat a COVID-19 terjedése ellen küzdő több tízezer dolgozónak, köztük egészségügyi szakembereknek és segélyezésben dolgozóknak, az Egyesült Királyságban működő NHS-szel, a mexikói Vöröskereszttel, az 1199SEIU-val és New York állammal, New Orleans városával, Los Angeles megyével, valamint olaszországi és franciaországi szervezetekkel együttműködve.

Tavaly az Airbnb.org is elindította vészhelyzeti segélyprogramját, hogy a Nyugat-Európát sújtó pusztító áradások által érintetteknek segítséget nyújtson.

Az Airbnb és az Airbnb.org az elkövetkező napokban további részleteket fog megosztani arról, hogy a szolgáltatók és a szélesebb közösség hogyan tudja támogatni ezt a kezdeményezést.