A Nyugati Régióból jelentjük

Forrás: turizmus.com

 2019. március 31. 10:51

Az MSZÉSZ Nyugati Régiójának tavaszi ülése március 28-án zajlott a Park Inn by Radisson Sárvár konferenciatermében.

Az eseményen 18 nyugat-magyarországi szálloda és 32 társult tag képviseltette magát. A jelenlévőket Sárvár alpolgármestere, Máhr Tivadar köszöntötte.

A hagyományoknak megfelelően ezen az ülésen is bemutatkoztak a szállodák és a társult tagok. Utóbbiak képviseletében Takács Ferenc (Assur Kft.), a Társult Tagok Szekciójának vezetője elmondta, hogy a www.hah.hu nyitóoldalára felkerült az "Ajánlatkérés" menüpont, amelyre kattintva a szállodák közvetlenül a szövetség társult tagjaitól kérhetnek ajánlatot.

Ulmer Zsolt, az Online Marketing Stratégia Kft. ügyvezetője tartott előadást „Hogyan veszíted el a szállodád online látogatóinak 98%-át, és hogyan szerezd őket vissza?” címmel.

A mikrofonnál Máhr Tivadar, Sárvár alpolgármestere köszönti a megjelenteket, az asztalnál Tölli Bálint, a Nyugati Régió vezetője, a Park Inn by Radisson Sárvár Resort & Spa szállodaigazgatója és Baldauf Csaba, az MSZÉSZ általános alelnöke.

Fotó: MSZÉSZ

Antalóczy Györgyné adótanácsadó az aktuális adózási kérdésekről tájékoztatta az MSZÉSZ tagjait. Többek között elmondta, hogy 2019. január 1-jétől az adózás előtti eredmény fejlesztési tartalék címén csökkenthető az adóévi adózás előtti nyereség 50%-áig, de adóévenként maximum 10 milliárd Ft összegben.

Ezután Szabó Áron, a Magyar Turisztikai Ügynökség szálláshelyekért és vendéglátásért felelős igazgatója foglalta össze – a március 27-i, balatoni régióüléshez hasonlóan – a hamarosan bevezetésre kerülő Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központtal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, s jelezte, hogy immár elérhető az NTAK információs oldala.

Szabó Dániel, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ piacmenedzsere Budapest megújuló turisztikai kínálatáról beszélt. Egyebek mellett bemutatta a BFTK új prémium termékét, a Budapest Card 72h Plust, amely a normál kártyához képest négy extra szolgáltatást nyújt: a Budavári Sikló, a miniBUD reptéri transzfer, a Legenda hajós városnézés és a Molnár kürtőskalács ingyenesen vehető igénybe, ill. vásárolható meg a kártyával.

Végül Baldauf Csaba, az MSZÉSZ általános alelnöke beszélt a Nyugati Régió eredményeiről. Elmondta többek között, hogy a régióban tavaly júliusban összesen 11 954 szállodai szoba volt, és a tagszállodák 68,4%-a rendelkezik Hotelstars minősítéssel. A bruttó szobaátlagár, ill. a bruttó RevPAR Veszprém megyében volt a legmagasabb tavaly, 20 356 Ft, ill. 10 379 Ft.