Üljünk le egy szóra! - a Papp dinasztia a vendéglátóipari múzeumban

Forrás: turizmus.com

 2019. február 13. 14:12

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum új sorozatot indított útjára "Üljünk le egy szóra" címmel, melyben a vendéglős szakma kiemelkedő szereplőivel beszélgetnek. Első alkalommal a Kaltenberg Étterem tulajdonosai, Papp Dénes és Papp Dániel volt a vendég február 12-én.
A Papp dinasztiát talán nem is kell bemutatni a gasztronómiában kicsit is járatos szakmabelieknek: Papp József a kispesti Gödör és Halásztanya, Papp Endre a Mátyás Pince és a bécsi Mathiaskeller  sikerre vitelével ugyanúgy örökre beírták nevüket a magyar vendéglátás nagykönyvébe, ahogyan Papp Dénes és Dániel.

A Papp dinasztiát bemutató kiállítás március 31-ig várja a látogatókat a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban


A több mint egy évszázadot felölelő családtörténetnek a múzeum kiállítást is szentelt, amely március 31-ig lesz megtekinthető a múzeum Kék Szalonjában.

Mint Kiss Imre igazgató, az est egyik életre hívója kiemeli: kivételes dinasztiáról van szó. A család a közelmúlt 4 nemzedékén túl korábbi német és erdélyi felmenőkkel is büszkélkedhet, akiktől a szakma szeretete minden jel szerint a génekben öröklődött időtlen idők óta.



Részlet a kiállításból


A Papp család történetében ott él a történelem. Végigmesélve a generációk fordulatos történetét leperegnek előttünk a gazdasági válság, háború és újjászületés, államosítás és forradalom, családi katasztrófát okozó változások és sikeres felemelkedések.

A február 12-i mintegy másfél órás beszélgetésen Kiss Imre, illetve Németh Andrea, a turizmus.com felelős szerkesztője volt a beszélgetőpartnere a két "Papp-fiúnak", akik a tőlük megszokott kedvességgel és szellemes humorral mutatták be családjuk történetét, átszűrve rajta élményeiket, a vendéglős mesterség fortélyait, az egyes korszakok édes-bús karakterjegyeit, a család életének hullámzó, néha viharos, máskor derűs napjait.

Az telt házas eseményt követően a Kaltenberg saját főzésű, finom szűretlen söre és perecei mellett nyílt mód a beszélgetés folytatására, kötetlen formában.

Papp Dániel, Németh Andrea, Kiss Imre és Papp Dénes a színpadon

Fotó: MKVM

A következő beszélgetés március 12-én lesz, a vendég Garaczi János séf, a Tanyacsárda egyik tulajdonosa.

Kapcsolódó cikkek

Harminc éves a Kaltenberg

2015. október 24.