Ultramodern pálinkaház a Somló lábánál

Forrás: turizmus.com

 2015. február 16. 14:17

A Somló-hegyet eddig főleg borairól, elsősorban a juhfarkról ismertük, pedig újabban a Spirit Pálinkaház miatt is érdemes oda ellátogatni.

Erről győződhettek meg a napokban rendezett szakmai túra résztvevői is. A külső- és belsőépítészeti szempontból ultramodern megoldású, hegybe simuló Spirit Pálinkaház igyekszik elsősorban a környéken, a Balaton-felvidéken termett gyümölcsből készített párlatokat kínálni. Az üzem – ahol a hagyományos kézműves pálinkafőzést ötvözik a legkorszerűbb technológiával - csaknem teljes területe nyitva áll a vendégek előtt, magyar, német és angol nyelvű vezetés révén a turisták is sok mindent megtudhatnak a pálinkafőzésről. Az üvegfalon át látni lehet a munkálatok teljes folyamatát.

 

Előzetes bejelentkezés alapján többféle pálinkát lehet kóstolni, köztük a díjnyertes Cornus márkanevű válogatást, a somlói juhfarkból, muskotályból, birsből és málnából készült különlegességeket, a helyben aszalt gyümölcságyon pihentetett párlatokat, sajt- és hidegtálak, valamint sós sütemények kíséretében. A nemrég elkészült projekt meglátogatása és a kóstoló program ideális időtöltése lehet a Balatonnál nyaraló külföldieknek is, hiszen akár fél-egy óra alatt ide lehet érni a tó bármelyik partszakaszáról.

A Bakony nyugati lábánál kiemelkedő Somló eddig főleg a borairól volt híres. A pálinkaház üzemeltetői be akarják bizonyítani, hogy kiváló gyümölcspárlatok is születnek errefelé. Itt található Magyarország legnagyobb befogadó képességű pálinkaérlelő pincéje. A földhalomból kiemelkedő, üvegfedésű kupola alatt a lepárló kapott helyet.

A több mint egymillió eurós támogatással elkészült beruházás egyike a környék zászlóshajóinak, kínálata, esztétikus külleme, kellemes belsőépítészeti megoldásai révén egyben turisztikai látványosság is lehet.