Uniós szinten is levédetik a Hévízi Tradicionális Kúrát

Forrás: turizmus.com

 2015. július 13. 12:35

A Hévízi-tó gyógyhatására alapozott terápiák akkreditálása érdekében saját védjegyet hozott létre a város. A gerinc- és mozgásszervi panaszok enyhítésében kiváló eredményeket elérő Hévízi Tradicionális Kúrát az európai uniós szakmai szervezetekkel is szeretnék elismertetni.

A minőségbiztosítás érdekében külön védjegyet hoztak létre Hévízen: a  fürdőkultúra gyógyító hatása Európa-szerte ismert, ám nem minden potenciális vendég tudja, hogy mi is tartozik pontosan a hévízi kúrához.

A Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője, Horváth Orsolya elmondása szerint idén  220 éve, hogy a tavon megépült a legelső fürdőház, s napjaikban évente több mint egymillió éjszakát töltenek a vendégek Hévízen. A két évszázad során az itt használatos kezelések, kúrák sajátos brandként jelennek meg a turisztikai desztináció életében.

A standardizált kúra fejlesztésén professzionális, erre a területre specializálódott szakemberek dolgoztak. Az ügyvezető elmondta azt is, hogy a Hévízi Tradicionális Kúra elsődlegesen Hévíz védjegyeként aposztrofálható, és a város azon munkálkodik, hogy Európában is elismert  legyen a védjegy. Ennek érdekében a védjegyoltalomért felelős intézményhez, a Belső Piaci Harmonizációs Hivatalhoz fordultak. Az anyagot most küldték el Brüsszelbe, a végleges döntés októberre várható.

Fotó: Hévíz.hu


A kúra alappillérei a gyógyvízben való fürdőzés mellett az iszapfürdő és súlyfürdő is. Kiegészítő kezelésként a gyógyvíz ivókútból való fogyasztása is része a gyógyulásnak csakúgy, mint a masszázsok, mozgásterápiák és a fiziko-, valamint hidroterápia is. A kúra időtartama alapvető esetben két hét.

A Hévízi Tradicionális Kúra gyakorlói a kúra hivatalos címerét viselhetik majd, minden olyan intézmény jogosult lesz erre, amelynek megvan a kúrához kellő szakmai, orvosi háttere és gyógyászati infrastruktúrája (gyógyvizes medence, súlyfürdő, iszap pakoló stb.)