Ünnepel a júliusban nyitó Hilton Garden Inn Budapest City Center

Forrás: turizmus.com

 2019. május 31. 15:17

Száz évvel ezelőtt, 1919. május 31-én indult útjára a Hilton lánc, amit már az újonnan nyíló budapesti Hilton Garden Inn Budapest City Center is ünnepel.

A Hilton, a világ első globális szállodavállalata ma, a vállalat történetének legdinamikusabb éve során ünnepeli 100. születésnapját. A szállodalánc, amely elsőként vezette be a légkondicionálók használatát a lobbikban, helyezett el televíziókat szobáiban, használt számítógépes foglalási rendszert és még a piña colada-t is megalkotta, most 113 országban és területen több mint 5700 hotel üzemeltetése mellett még egy új egységgel is bővíti portfólióját.

Az új szálloda rövid sétára lesz az Andrássy úti üzletektől és a legfontosabb látnivalóktól, a Magyar Állami Operaháztól, a Szent István Bazilikától, a Parlamenttől és a Lánchídtól. A VI. kerületi Lázár utca 11–13. alatt megnyíló szállodában 214 vendégszoba, egy étterem, egy bár és könnyen átalakítható rendezvénytermek állnak majd rendelkezésre beépített audiovizuális eszközökkel.

A hotel lobbyja

Fotó: Hilton Garden Inn

– Örülök, hogy hamarosan megnyitjuk az első Hilton Garden Inn szállodát Budapesten, szinte egyidőben a Hilton 100. születésnapjával” – mondta Manuela K. Brode, a Hilton Garden Inn Budapest City Centre szállodaigazgatója.

Látványterv az új szálloda szobájáról

Fotó: Hilton Garden Inn

Hilton Garden Inn lánc mind az üzleti célból utazók, mind a pihenni vágyó vendégek számára magas színvonalú, megfizethető szállást és izgalmas szolgáltatásokat kínál. A 42 országban több mint 820 hotelből álló lánc munkatársai már az első perctől odafigyelnek a vendégekre, az F&B pedig mindenütt helyi alapanyagokból készülő ételeket és italokat kínál.

A Hilton története 1919. május 31-én kezdődött, amikor Conrad Hilton Texasba utazott, hogy megvásároljon egy bankot. Amikor az üzlet kútba esett, Hilton vállalkozói kedve nem csökkent, hanem inkább megvette azt a szállodát, amelyben vendégeskedett. Könnyebb és nehezebb időszakokat is megélve, Hilton folyamatosan újabb szállodákat adott a lánchoz. Az 1950-es évek elejére Hilton megalapította az első országos hotelláncot az Egyesült Államokban, megnyitotta az USA kontinentális területein kívüli első szállodáját, az ikonikus Hilton Caribe-ot Puerto Ricoban, terjeszkedett a tengerentúlon: a Hotel Istanbul volt a II. világháború után az első újonnan épített szálloda Európában; és ő volt az első szállodatulajdonos, aki a TIME magazin címlapján szerepelt.

Rövidesen a Hilton szállodalánc az egész világot behálózta, és innovatív, a modern szállodaipart megteremtő szolgáltatásokat vezettek be. Ezek közé tartozik a ma már megszokott szobaszerviz, a központi foglalási rendszer, a reptéri szállodák és az igen kedvelt minibár.

Az új budapesti szálloda várhatóan júliusban nyit meg.

Itt írtunk arról, hogy milyen szállodák nyílnak 2019-2020-ban Magyarországon.