Ünnepel a Maritim: 50 év, 44 szálloda

Szerző: Németh Andrea

Forrás: turizmus.com

 2019. május 29. 14:24

A Maritim Hotels alapításának 50. évfordulója volt az apropója a DZT Német Turisztikai Hivatal legutóbbi eseményének, amelyen izgalmas tényeket tudhattunk meg a német alapítású szállodaláncról.

Köszöntőjében Czeiszing Miklós képviseletvezető a tőle megszokott alapossággal mutatta be a német turizmus jellemzőit, kiemelve néhány fontos trendet és adatot. Hangsúlyozta például, hogy a magyar piacról méretei ellenére jelentős a Németországba utazók száma, és a tendencia növekvő: tavaly több mint 330 ezer vendégérkezés és csaknem 799 ezer vendégéjszaka realizálódott, a legfrissebb, idei január-márciusi adatok szerint pedig a növekvés 2019-ben jelentős, 9,8 százalék az éjszakák tekintetében.

Mint ismert, Németország nemcsak az üzleti utasok kedvenc úti célja, kulturális és természeti értékei is vonzóvá teszik, nem véletlen, hogy Európán belül az európai utazók körében az első számú kulturális úti cél, megelőzve Franciaországot és Spanyolországot is.

A szép számok persze nemcsak a jó adottságoknak, illetve a magyarországi képviselet rátermettségének tudható be, az egyre javuló közlekedés is növekedésre predesztinálja a Németországba kiutazók számát.

Egyre több magyar utazik Németországba

Fotó: DZT

Az eseményen megismerhették a jelenlévők az idei Bauhaus témaév projektjeit, melyekről a bauhaus100.de oldalon találhatók részletes információk, illetve megtudhattuk, hogy Németország már 2021-re készül,  amikor is az egészségturizmus lesz a fókuszban.

A német rendezvény apropója azonban nemcsak ez volt, hanem a német, családi vállalkozásként épp 50 éve alapított Maritim Hotels bemutatkozása is. A céget Marlies Rogen értékesítési vezető mutatta be.

A lánc impozáns bővülésen ment keresztül a kezdetek óta, jelenleg 44 szállodával és 13500 szobával rendelkezik világszerte, 5000 alkalmazottat foglalkoztat, éves bevétele folyamatosan nő.

Czeiszing Miklós és Marlies Rogen a születésnapi tortával

Fotó: DZT

Az eredeti koncepció, miszerint főként városközpontokban található, nagy szoba- és konferenciakapacitású (legnagyobb házuk 555 szobás) hoteleket üzemeltetnek, mára kicsit árnyaltabbá vált, miután számos nyaralódeszinációban is megvetették a lábukat. Ilyen például Bulgáriában a Napospart, Egyiptomban Sharm el Sheikh, Málta, Kína, Mauritius, Törökországban Belek és Side, Spanyolországban pedig Mallorca és Teneriffe. 2021-ben három további szállodákkal bővül a kínálat.

Az eseményen nem mulasztották el az 50. születésnap megünneplését sem, stílusosan tortával és pezsgővel.