Ünnepel a világ legdrágább síparadicsoma

Forrás: turizmus.com

 2018. január 30. 09:43

Egyes aspeni szállodákba a szobafoglaláshoz ajánló kell, csak így szállhat meg a vendég hollywoodi hírességekkel egy házban.

A Colorado állambeli Aspennek, a világ legdrágább síparadicsomának karrierje ötven évvel ezelőtt futott fel. Addig is síeltek itt az emberek, és a szállodák sem voltak vendég híján, de a hollywoodi világsztárok ekkor kezdtek ide járni, Clark Gable és Marylin Monroe nyomdokait követve.

Ma már az sem elég, ha valaki dollármilliomos, egyes szállodákba a szobafoglaláshoz ajánló kell, csak így érheti el a vendég, hogy egy házban alhasson Jennifer Lopezzel, Uma Thurman-nel vagy Michael Douglas-szel – írja a jubileum kapcsán a Bunte.  A legdiszkrétebb szállodának a Little Nell-t tartják, de a St. Regis és a Jerome sem ad ki semmilyen információt illusztris vendégeiről.

Az aspeni St. Regis szálloda spa-ja

Fotó: turizmus.com

Ez az az üdülőhely, ahol Leonardo DiCaprio snowboardozik, Melanie Griffith Goldie Hawn karjába kapaszkodva bukdácsol a hóban, Kevin Costner pedig nosztalgiázni jár ide a feleségével, merthogy itt tartották 2004-ben az esküvőjüket. A mindenkori amerikai elnökök és családjaik is gyakran megfordultak itt.

Az ingatlanügynökök is megválogatják klienseket, hiszen Roman Abramovics vagy Lauderék szomszédja nem lehet akárki. Az itt tartózkodás olykor csupán ürügy, hogy megmutassák magukat, de van, aki tényleg űzi a téli sportokat, ha éppen nem forgat. Olyan is akad, aki követi a legújabb trendet, mint Mariah Carey, aki Airbnb-s célokra vette 18 millió dollárért romantikus faházát, ma pedig kiadja annak, aki jó pénzt fizet érte.

Szinte az összes világmárka üzlete megtalálható itt, és aki szerencsés, akár Kurt Russel saját borából, a feleségéről elnevezett GoGi-ból is vásárolhat.