Ünnepi fénybe öltöztek a Széchenyi téri szállodák

Forrás: turizmus.com

 2015. november 28. 14:08

Szinte egyszerre, ugyanazon este kapcsolták fel a díszkivilágítást a Sofitel és a Four Seasons homlokzatán, illetve lobbijában. A Lánchíd felől érkezőket a Széchenyi tér ünnepi fényekbe öltözött látképe fogadja.

A karácsonyi hangulatot csak fokozták az ünnepi zamatok és falatok: a Sofitelben cukorsüvegen égetett krampampulival, mézeskaláccsal, gyümölcsös püspökkenyérrel, gesztenyés fatörzs tortával várták a meghívottakat. A fények felkapcsolása előtt egy kórus karácsonyi dalokat adott elő.

A lobbiba a francia és az angol romantika keverékét nyújtó életkép költözött be, amely ugyanakkor illeszkedik a modern stílusú, szellősen kialakított fehér-ezüstben pompázó fenyőhöz.

A Four Seasons ünnepindító-köszöntő partiján ott volt „tout Budapest", akik nemcsak nézelődtek, de vásároltak is a földszinten kialakított butikok kínálatából. Luxusholmikat, szőrméket, magyar népművészeti tárgyakat, édességeket és ékszereket egyaránt kínálnak. Érdekes színfoltja volt az estének a herendi készítésének rejtelmeibe beavató helyszíni porcelánfestés. A libamájas „szaloncukor" és a szarvasgombás mini piramis igazi ínyenc falatkának bizonyult.

Mind a két ötcsillagos ház halljában művészi színvonalú ünnepi dekorációk fogadják a turistákat.