Ünnepi készülődés Fehérvárcsurgón

Forrás: turizmus.com

 2017. október 30. 13:28

Első alkalommal ad otthont a Károlyi-kastély november 17. és 19. között a Friss termés elnevezésű iparművészeti bemutatónak és vásárnak.

A kortárs magyar iparművészet legjavát képviselő művészeket a Károlyi Alapítvány látja vendégül. A péntek délutáni megnyitót követően Szabó Dániel cimbalomművész Szent Erzsébet-napi gyertyafényes koncertjét hallgathatják az érdeklődők.

A kastély termei rendhagyó módon alkalmi enteriőrökké alakulva fogadják be a tervezőművészet különböző ágaiból érkezett, de hasonló ízlésű és szemléletű alkotókat, akik a tereket berendezik. A látogató úgy érezheti majd magát, mintha egy műterembe, vagy divatszalonba érkezett volna, ahol három napon át ismerkedhet testközelben a friss alkotásokkal, és az alkotókkal.

A fehérvárcsurgói Károlyi-kastély első alkalommal ad otthont a Friss termés elnevezésű iparművészeti bemutatónak és vásárnak

Fotó: karolyikastely.accenthotels.com

A dizájnosan terített asztalokat, összehangolt terek közt a látogató ráérősen beszélgethet és ízléses műtárgyak között válogathat, miközben élvezi a gyönyörű park és az elegáns kastély hangulatát és kényelmét. Felkészülhet a jövendő ünnepre, és talán megtalálja azt a kincset, amelyre már régen vágyott.

A 32 résztvevő művész saját területe kiemelkedő alkotója, a fotó, grafika, textil és ruhatervezés, bőrtervezés, ékszertervezés, üveg és kerámiaművészet képviselője. A hosszú listából néhány név kedvcsinálónak: Adorján Éva, Abaffy Klára, Bartha Ágnes, Bein Klára, Bráda Judit, Edőcs Márta, Fehér Beatrix/Camou, Jutka Fischer, Flanek Péter, Gaál Gyöngyvér, Gera Noémi, Göbölyös Márta.