Okoshotel nyílik Budapest belvárosában

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 24. 13:28

Szeptember 1-jén a főváros egyik frekventált és hangulatos részén, a Hunyadi tér sarkán nyitja meg kapuit az Up Hotel Budapest Hupuczi Renáta igazgató vezetésével. Az új szálloda meghatározó eleme az okoskoncepció.

A 157 szobás szálloda olyan okoseszközökkel és megoldásokkal várja a vendégeket, amelyek jelentősen megkönnyítik és lerövidítik a jól ismert szállodai procedúrákat, mint például a ki- és becsekkolás. Az applikáción keresztül történő bejelentkezés, a tabletről irányítható elektronikai berendezések vagy a telefonra letölthető szobakulcs mind azt a célt szolgálják, hogy a vendég számára a legkevesebb idő- és energiabefektetéssel tegyék kényelmessé a szállodai tartózkodást.Az egykor Posner Károly Lajos nagyiparos tulajdonában lévő, nyomdaként funkcionáló és komoly ipartörténeti értékkel bíró ingatlan fejlesztése során fontos feladatnak tekintették az épület megtartását, kiemelt figyelmet fordítva a 19. században mérnöki csúcsteljesítménynek számító, különleges vasbeton szerkezetekre.

A felújított és bővített új szállodaépület megőrizte a régi, megszokott térfalakat, ugyanakkor a lakóterülethez már nem illeszkedő ipari megjelenést modernizálta.

A lobbi egyik kényelmes sarka – megőrizték az eredeti vasbeton szerkezetet

Fotó: Up Hotel Budapest

Az épület eredetileg a Hunyadi tér, mint kiemelt irány felé nem kommunikált, ezt azonban a tervezők a homlokzat két szint magasan történő áttörésével és üvegfelületté alakításával oldották meg, így a városrendezési szempontból igényelt kapcsolat az épület és tér között létrejött.

A hotel szobái és közösségi terei a modernitás és a praktikum jegyében készültek. A szobatípusok spektruma a Mini Smart kategóriától a saját terasszal rendelkező lakosztályig terjed, így a rövid üzleti útra érkezők és a családi, baráti nyaralást tervező vendégek is megtalálják köztük a számukra megfelelőt.

Két szobatípus a szállodában: fent Smart Twin, lent Superior Double

Fotó: Up Hotel Budapest

A kikapcsolódást és feltöltődést egy kisebb fitneszterem, a szaunasziget és a napterasz szolgálja, amelyeket ingyen használhatnak a szállóvendégek.A szálloda éttermét és bárját a budapesti gasztronómiai életben jól ismert Eventrend Grouphoz tartozó BRKLYN üzemelteti. A nemzetközi bisztrókonyha kínálatában találkozhatnak a vendégek extravagáns hamburgerekkel, a bárhangulatot pedig a tervek szerint alkalmanként egy-egy népszerű DJ vagy élő zene teszi teljessé.

A földszinten két konferenciatermet is kialakítottak. A középtávú tervek között szerepel a szálloda tetején megvalósuló bár, amely a város egyik legnagyobb tetőbárja lehet.

A bárt a BRKLYN üzemelteti

Fotó: Up Hotel Budapest

Az Up Hotel Budapest az 1000 Út-cégcsoport érdekeltségébe tartozó beruházásként valósult meg. A szálloda csapatát Hupuczi Renáta vezeti igazgatóként, aki korábban a belvárosi Aria Hotel értékesítési és marketingigazgatói pozícióját töltötte be, ezt követően a Mystery Hotel Budapest piaci bevezetésében vett részt director of business bevelopment pozícióban. Tájékoztatása szerint az Up Hotel Budapest projekten két éve dolgozik, ugyanis a tavalyra tervezett nyitást a pandémia meghiúsította.

Kapcsolódó cikkek