Urban Escape Stockholm belvárosában

Forrás: turizmus.com

 2017. március 23. 19:08

Két új szálloda és tucatnyi étterem nyílt Stockholm központjában, az Urban Escape nevű új városi térben, vagy ha úgy tetszik, épülettömbben. Évtizedek óta ekkora méretű városközponti átalakulás nem zajlott le a Brunkebergstorg környékén.

A munka annak köszönhetően indult meg, hogy a Swedbank elhagyta a régi épületét, és a terület így teljesen megújulhatott, üzletekkel, irodákkal, lakásokkal, szállodákkal és éttermekkel.

Az 1000 négyzetméteres tetőtéri étteremből lenyűgöző kilátás nyílik a svéd fővárosra, Az ingatlan tetőtéri része, amely Tak névre hallgat, szinte külön életet él. Minden felületet fű, virágok és más növények borítanak, hogy ne csökkenjen, inkább nőjön a zöldfelület. A műszaki megoldások előremutatóan környezetbarátok, de ez Svédországban nem meglepő.

A két új szálloda üzemeltetője a Petter Stordalen szállodalánc, a Nordic Choice. Az egyik az At Six, amely 343 szobát és elnöki lakosztályt foglal magában, további kisebb lakosztályokkal is rendelkezik. Az enteriőr ultramodern, a bejáratnál a Húsvét-szigetek szobraira emlékeztető alkotás fogadja a vendéget.

Kifinomult design, művészet, ez a jelszó, az éttermekben is. Elsősorban a japán ételek dominálnak, a bárok és a szabadtéri teraszok azonban egyéb étkezési stílust követnek.