Utazás 2016: kulturális díszvendég Brazília

Forrás: turizmus.com

 2016. február 24. 13:59

Az Utazás kiállítás 2016. március 3. és 6. között 39-ik alkalommal várja színes utazási kínálattal és szakmai programokkal a látogatókat. A kulturális díszvendég Brazília lesz.

2016 nyarán az olimpiai ötkarikás játékoknak köszönhetően Brazílián, és Rio de Janeiro-n a világ szeme. A sportesemény turisztikai szempontból is kiemelt fontosságú. A kiállítás kiemelt témái a nyári esemény illetve a karnevál, amely szintén elválaszthatatlan része a brazil kultúrának. Brazília standján és a kiállítás színpadán szamba táncosok és capoeira „harcosok” gondoskodnak a karneváli hangulatról. A tánc mellett megjelenik a gasztronómia is: a standon meghívott séf készít autentikus brazil ételeket, és a látogatók megízlelhetik a Brazíliában kedvelt cachaca-t(kaszasa) illetve a caipirinha-t.

2015-ben nagy sikere volt az Utazás kiállítás játékának, melynek főnyereménye akkor egy Mauritius-szigeteki álomutazás volt. Az akkori nyertesek boldogan számoltak be az utazásról, melynek az utazási-, szállás- és programköltségét is tartalmazta a nyeremény. Idén is lesz játék, és hova máshova szólhatna a repülőjegy, mint Brazíliába. A játékban való részvételhez nincs más dolga, mint belépőjegyet vásárolni a kiállításra és a játékpontokon kitölteni a rövid kérdőívet, majd bedobni a gyűjtőurnába.