Útra kel az Év Utazója

 2014. június 24. 15:05

Június 24-én a Sziget Eye-on tett körrel elindult 10 hetes országjáró útjára az Év Utazója: az MT Zrt., az Index és a Travelo közös pályázatát a debreceni születésű főiskolás, Dobos Judit nyerte.

A Magyar Turizmus Zrt., az Index és a Travelo a főváros szívében álló óriáskeréknél mutatta be az Év Utazója pályázat nyertesét, aki a Sziget Eye-on kezdte meg kalandos útját. Dobos Judit 23 éves, anglisztika szakon tanul az egri Eszterházy Károly Főiskolán.

– Vizsgaidőszak lévén az utolsó pillanatban, éjjel töltöttem fel anyagomat az Indavideóra – meséli. Élete első videójával nevezett a versenyre, s maga is vágta az anyagot.

Videójában Judit egy kelet-magyarországi versenypályára kalauzolja el a nézőket, ugyanis családi kötődés okán életében mindig is jelen voltak az autók és az autóversenyzés.

A nagy kaland ténylegesen hétfőn veszi kezdetét. Judit Nyugat-Magyarországra indul: Zalaegerszegről, az Őrségből és Sopronból fog bejelentkezni. A beszámolók a hamarosan induló evutazoja.hu oldalon követhetők, minden héten egy-egy 8-10 perces videóban mutatja majd be a meglátogatott régió érdekességeit.

A pályázati felhívásra több mint 80 pályamű érkezett, 9 fiatal jutott be a második körbe, akikkel személyesen is elbeszélgettünk – meséli  Maráczi Gábor, az MT Zrt. stratégiai és marketingigazgatója. A kiválasztásnál nem elsősorban a videók minőségére vagy a tartalom szakszerűségére koncentráltunk, hanem legfontosabb szempontként, a célcsoportnak megfelelő, természetes, fiatalos stílusú és a kamerába spontán, improvizatív módon beszélni tudó pályázót kerestünk. Ebben nagy segítségünkre voltak az Index és a Travelo munkatársai.

 

Hozzátette: – Olyannyira nehéz volt a döntés, hogy a győztes mellett szinte holtversenyben, még két versenyző jutott a legjobbak közé. Terveink szerint ők vendégszereplői lesznek egy-egy epizódnak az utazás során.

- Judit tíz héten keresztül járja majd Magyarországot és teszteli a pörgésre vágyóknak összeállított, kalandos programokat. Minden héten másik belföldi turisztikai régióba látogat majd el, utazása során háromfős profi stáb kíséri. Az általuk összeállított 8-10 perces anyagok hetente jelennek majd meg a Travelo, az Indavideo és az Index oldalain, de az utazó mindemellett blogbejegyzésekben is posztolja élményeit a blog.hu-n, továbbá az itthon.blog.hu oldal vendégbloggereként – fejtette ki Fináczy Dóra a Travelo ügyvezető igazgatója. – Nagyszerű lehetőség számunkra, hogy a CEMP és a CEMP csoport utazási oldala, a Travelo.hu lehet a médiapartnere az első ilyen típusú, országos turisztikai marketingkommunikációs kampánynak. – emelte ki.

 

A sportos, tettre kész munkatárs természetesen fizetést is kap majd a munkájáért.
A munka elvégzése után bruttó 1 millió forinttal lesz gazdagabb.

A nemzeti turisztikai marketingszervezet mérföldkőnek tekinti az Y generáció médiafogyasztási szokásaihoz igazodó új kommunikációs csatorna használatát. A '80-as, 90-es évek szülöttei jellemzően előnyben részesítik az online felületeket a tájékozódáskor és utazásaik szervezése során, a nekik szóló, intenzív audiovizuális ingert jelentő tartalmak hatékonyabbak a belföldi utazásra ösztönző üzenetek célba juttatásához.

Ismerje meg jobban az Év Utazóját a vele készült videó interjúból.

http://travelo.hu/kozel/2014/06/24/megvan_az_ev_utazoja/