Útra kelünk mindenszentekkor is

Forrás: turizmus.com

 2018. október 25. 10:25

Egy átlagos novemberi hétvégéhez képest 4,5-szörös lesz a belföldi vendégforgalom a hosszú hétvégén a Szallas.hu előrejelzésre alapján.

Úgy tűnik, hogy az ünnepet egyre inkább meghonosítják a szállásadók, akik tökfaragással, félelmetes jelmezversennyel, szellemtúrával készülnek.

A foglalások zömét Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Zala megye zsebelték be, és nemcsak többen, de többet is költünk majd. Átlagosan 2,1 éjszakára foglaltak szálláshelyet a vendégek, s idén sorban a 8. hosszú hétvégén az átlagos foglalási érték 57 000 forint, ami körülbelül 24 százalékkal haladja meg az ilyentájt jellemzőt. A SZÉP-kártyás fizetést megjelölők aránya közel 15 százalék, ők valamivel többet, közel 73 000 forintot fizetnek ki átlagosan szállásra. „A forgalom 4 és félszerese lesz egy átlagos novemberi hétvégéhez képest, és majdnem másfélszerese a tavalyi év ugyanezen időszakához képest” – mondta Keresztes Nóra, a Szallas.hu marketing menedzsere. Ráadásul az őszi szünet is egybe esik a hosszú hétvégével, ami a családosoknak is kedvez: átlagosan 3,2 fő elszállásolásával kalkulálhatnak a szállásadók foglalásonként.

A belföldi úti célok népszerűbbnek bizonyultak: Eger, Hajdúszoboszló és Gyula szállásadói készülhetnek a dömpingre. A főváros, Miskolctapolca és Siófok is zsúfoltságra számíthat, és nagy lesz a forgalom Szeged, Zalakaros, Pécs és Hévíz felé is.

A foglalások 40 százaléka négy vagy három csillagos szállodába szól.

A jelmezverseny, tökfaragás és tökből készült finomságok szinte általános elemei a halloweeni ajánlatoknak

Fotó: szallas.hu

Jelmezverseny és tökfaragás

A szállásopciók és wellness mellé elvarázsolt programokkal és tökös fogásokkal készülnek a szállásadók. A jelmezverseny, tökfaragás és tökből készült finomságok szinte általános elemei a halloweeni ajánlatoknak, de akadnak kirívó példák is, ilyen a töklámpásos szellemtúra, varázspálca és bájitalkészítés vagy tökszépségverseny. A kézműves programok, a bűvészműsorok és a zenés fellépők pedig a felnőtt korosztályt is szórakoztatják.

Top 10 belföldi úti cél a november 1-jei hosszú hétvégén

1. Eger

2. Hajdúszoboszló

3. Gyula

4. Budapest

5. Miskolctapolca

6. Siófok

7. Szeged

8. Zalakaros

9. Pécs

10. Hévíz

 

Top 10 külföldi úti cél a november 1-jei hosszú hétvégén

1. Zakopane

2. Krakkó

3. Torockó

4. Prága

5. Kassa

6. Párkány

7. Kolozsvár

8. Wrocław

9. Câmpia Turzii

10. Stará Lesná

Kapcsolódó cikkek