V4 konferencia: fókuszban a fenntartható turizmus

Forrás: turizmus.com

 2015. október 28. 16:03

A szlovák Közlekedési és Regionális Fejlesztési Minisztérium Turizmus Főosztály kezdeményezésére október 28-án nemzetközi V4-es konferencia került megrendezésre Pozsonyban, melynek fő témája a Kárpátok Egyezményhez kapcsolódóan a fenntartható turizmus és a lehetséges együttműködés volt.

A konferencián a V4 országok turizmusirányításának képviselői, valamint szakmai szövetségek és turisztikai szervezetek vettek részt. Magyarország részéről előadást tartott Dr. Gyenizse Dorottya, a Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai és Vendéglátóipari Főosztályának vezetője, valamint Dr. Niklai Ákos, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.

A résztvevők egyetértettek abban, hogy a Kárpátok Egyezmény Fenntartható Turizmusfejlesztési Stratégiájának végrehajtása gyakorlati együttműködést igényel az érintett tagországok részvételével, szükséges a fenntarthatóság elveivel összhangban álló közös termékfejlesztés (aktív turizmus, falusi turizmus, természetjárás, túrázás a Kárpátokban), szervezetfejlesztés, illetve márkaépítés.