Színes és otthonos – ilyen lett az újjászületett újbudai VakVarjú

Szerző: Szerdahelyi Krisztina

Forrás: turizmus.com

 2024. február 02. 14:53

Tíz hónapig tartó felújítás után, január 30-án újra kitárta kapuját az étteremcsalád legelső egysége, az újbudai VakVarjú. A nyitás napjára szervezett sajtótájékoztatón bejártuk a minden szegletében újjászületett éttermet, és az aktuális kínálatba is belekóstoltunk.

Tizenöt év után megérett egy komoly átépítésre a VakVarjú Buda, így 2023 tavaszán bezárták a vendéglőt, és 10 hónapig tartó munkával, 900 millió forintos beruházással teljesen újjá varázsolták – mondta az ünnepélyes megnyitón az étteremcsalád tulajdonosa.

Semsei Rudolf hangsúlyozta, hogy született újbudaiként számára különösen kedves a legelső VakVarjú étterem, ahol az elmúlt másfél évtizedben bensőséges kapcsolatot alakítottak ki a vendégekkel. Az irántuk érzett megbecsülést azzal a gesztussal fejezték ki, hogy az újjáépítés megkezdése előtt a törzsvendégek gondolataival, fotóival és a gyerekek rajzaival teli időkapszulát helyeztek el az alapzatba. Ezzel is azt üzenték, hogy az új VakVarjú Buda a törzsvendégek szeretetére épül.

vakvarju_ujranyitas

Tíz hónapig tartó felújítás után, január 30-án újra kitárta kapuját az étteremcsalád legelső egysége, az újbudai VakVarjú

Fotó: VakVarjú Buda

„Nálunk minden vendég törzsvendég, az is, aki hetente jön, és az is, aki évente egyszer a születésnapját ünnepli nálunk. Manapság étterembe járni nem olcsó mulatság, ezért arra törekszünk, hogy minden egyes nálunk töltött pillanat ünnep legyen” – fogalmazott Semsei Rudolf.

vakvarju_ujranyitas

Hatalmas üvegfelületek, tágas terek és természetközeliség jellemzi a megújult éttermet

Fotó: VakVarjú Buda

Aki ismerte a korábbi VakVarjú Budát, azt meglepetésként éri majd a hatalmas üvegfelületekkel határolt, jóval tágasabb, levegősebb, színesebb étterem, amelynek enteriőrjében a természetközeliség is megjelenik. Az átépítés eredményeként megszületett hangulatos, barátságos, otthonos tér remekül illik a vendéglő családias jellegéhez és a házias, polgári konyhát idéző ételválasztékhoz.

A szeparálható terekkel a családi ünnepekre és üzleti beszélgetésekre is gondoltak, az étterem különleges tapétával borított falai az egyik szegletben a viktoriánus Angliát, a másikban a húszas éveket, a harmadikban a polgári Újbudát idézik. A vendégtérből nagy üvegablakokon keresztül pillanthatunk be a teljesen megújult konyhába, ahol a legújabb légtechnikai megoldásoknak köszönhetően Urbán Róbert séf és csapata is sokkal komfortosabban dolgozik.

vakvarju_ujranyitas

A vendégtérből nagy üvegablakokon keresztül pillanthatunk be a teljesen megújult konyhába

Fotó: VakVarjú Buda

Az étteremben játszósarkot is kialakítottak, és hamarosan elkészül a kültéri játszótér, ahol a gyerekeket hétvégenként bébiszitterre lehet bízni. A jó idő beköszöntével pedig a vendégek a hatalmas teraszt is birtokba vehetik majd.

Semsei Rudolf elmondta, hogy a hamarosan induló törzskártya-programjukhoz kapcsolódva a közeljövőben még több gasztroprogramot fognak szervezni az Érem utcai étteremben, ahol a korábbiakhoz hasonlóan esténként újra élő zongorajáték szórakoztatja a vendégeket.Az ünnepélyes megnyitón jelen volt László Imre, Újbuda polgármestere is, aki kiemelte: egy kerület úgy lesz igazán otthonos, ha a közszolgáltatások mellett kikapcsolódásra, szórakozásra alkalmas helyek is elérhetők az ott lakóknak. Az olyan színvonalas szolgáltatásokkal, mint amit a felújított VakVarjú is kínál, a kerület többé, élhetőbbé és szórakoztatóbbá válik.

vakvarju_ujranyitas

Tesztelhettük az ételkínálatot is: konfitált marhanyak vadasan, házi szalvétagombóccal és tejfölhabbal

Fotó: Turizmus.com/Szerdahelyi Krisztina

Végül a megnyitó hivatalos részét laza hangulatú ebéd követte: a meghívottak a bőséges előétel-válogatás után az aktuális őszi-téli étlapról rendelve tesztelhették a VakVarjú sokszínű étel- és italkínálatát.