„Van harminc másodperce!” – mihez kezdjen vele?

Forrás: turizmus.com

 2015. október 29. 10:49

Bármit megtennénk azért, hogy bekerüljünk a hírekbe és elmondhassuk a világnak, milyen jók vagyunk. Ahhoz, hogy ezt sikerüljön elérni, szembe kell nézni azzal, hogy ezen a telített médiapiacon alig 30 másodperc figyelem jut nekünk mind a sajtó, mind a médiafogyasztók részéről.

Hogyan kell fogalmazni, mit kell mondani? A Menedzserképző Központ médiakommunikációs workshopján résztvevők megismerik a célratörő, informatív, rövid kommunikáció feltételeit. Elsajátítják azokat a módszereket, amelyekkel fel lehet kelteni az újságírók érdeklődését, és azokat a trükköket, amik megkönnyítik a szereplést. A kurzuson kiemelt hangsúlyt kap a tanultak gyakorlatban való kipróbálása.

Az eseményre azok jelentkezését várják, akik a cégüknél külső kommunikációval foglalkoznak, illetve azon szakembereknek is tanácsos a részvétel, akik ugyan valamilyen más területen dolgoznak, de a média gyakran „megtalálja” őket, és nyilatkozniuk kell a cégükről, a munkájukról.

A kurzus főbb témái:

■ A hír - hogyan lehet bekerülni a hírekbe?
■ Mit írjak? Hogy írjam? - hírlevél, közlemény, háttérbeszélgetés, sajtótájékoztató, kapcsolattartás az újságírókkal
■ Mikrofonláz - viselkedés a kamera előtt, próbainterjúval, értékeléssel
■ Online - lehetőségek és váratlan veszélyek
■ Krízis - hogyan jöjjünk ki jól belőle?
■ Helyreigazítás - minden, amit a jogainkról tudni kell
■ Gyakorlat, gyakorlat, gyakorlat…


Időpont: 2015. november 12. (csütörtök)

Helyszín: Budapest, Danubius Hotel Gellért

A rendezvény időtartama: 09.00 – 16.00 /kávé- és ebédszünettel/

Maximális létszám: 30 fő

A workshopról részletesebben a Menedzserképző Központ honlapján olvashat.

Részvételi díj: a Business Traveller, Turizmus Bulletin, és a turizmus.com olvasói, partnerei részére 35 000 Ft + áfa helyett 25 000 Ft + áfa, mely kedvezmény igénybevételére az alábbi hivatkozásra kattintva van lehetőség: JELENTKEZÉS