Várják a jelentkezőket az Év Sommelier-je versenyre

Forrás: turizmus.com

 2015. november 28. 15:30

A jövő évi sommelier világbajnokság áprilisban lesz Mendozában, Argentína legjelentősebb borvidékének központjában.

A „Best Sommelier of the World 2016" nemzetközi verseny előszobája az Év Sommelier-je verseny. A nemzetközi szabályok értelmében a versenyzőknek minden szervezett programon részt kell venni - függetlenül a versenyen elért eredménytől -, hogy teljes képet kaphassanak Dél-Amerika borvilágáról.

A verseny selejtező-elődöntő-döntő rendszerben zajlik, az utóbbi teljes nyilvánossággal fut, és a nemzetközi média támogatásával, részvételével. Minden versenyző bekerül a Sommelier International magazinba és más nemzeti sajtóorgánumba, valamint az elektronikus sajtóanyagba és a közösségi oldalakra is. Azok az országok is komoly sajtónyilvánosságot kapnak, amelyek versenyzőt delegálnak a világbajnokságra.

A bajnokságon való részvételnek az a feltétele, hogy előzetesen meg kell nyerni a nemzeti sommelier versenyt. Ez hazai viszonylatban azt jelenti, hogy az Év Sommelier-je versenyen első helyezést elért versenyző juthat ki Mendozába. A versenyt a Magyar Sommelier Club jegyzi és rendezi 2016 márciusában (pontos időpont egyeztetés alatt), amelyre 2015. november 10-től kezdődően már várják a jelentkezőket az info@sommelier.hu e-mail címen, a www.sommelier.hu weboldalon illetve személyesen a Budapest, VI. kerület, Jókai tér 7., a Borházban személyesen, akik szeretnék megmérettetni tudásukat – a világbajnoki cím reményében.