Megújulva hosszabbít a 10 éves Városliget Café

Forrás: turizmus.com

 2023. november 29. 17:31

Tovább üzemeltetheti a Városligeti Műjégpálya épületében lévő éttermet és Dísztermet a Városliget Café & Restaurant. A már 10 éve itt dolgozó csapat az elnyert pályázat örömére felújította az étterem két termét, hogy illeszkedjenek a Nyár a tavon – tél a jégen koncepcióhoz.

Pályázati úton meghosszabbított szerződése birtokában megújult erővel folytatja működését a meseszép környezetben elhelyezkedő Városliget Café & Restaurant 1895.

Illeszkedve a Városligeti Műjégpálya és Csónakázótó szezonális működéséhez, az Eventrend Grouphoz tartozó üzemeltető szeretné jobban kiemelni az intézmény attrakciós értékeit, úgymint történelmi-kulturális múlt, épített örökség vagy Európa legnagyobb szabadtéri jégfelülete. A belső tér tekintetében erősebb hangsúlyt kap Budapest város sportéletének történeti, hangulati bemutatása is.

Felújították az étterem két termét is, hogy illeszkedjenek a Nyár a tavon – tél a jégen koncepcióhoz

Fotó: Eventrend Group

 

Az étterem vezetésének fontos törekvése, hogy a budapesti csónakázás és a szabadtéri korcsolyázás legteljesebb élményéhez jobban illeszkedjen az étterem hangulata is.

Az eddigi Törley teremben a főszerep a csónakázásé lett. Ez szinte minden felületen megjelenik valamilyen formában, különböző, a ligeti környezethez köthető illusztrációk kíséretében. A terem közepén egy igazi csónakból készített 12 fős karfás asztal áll. Tavirózsák, fűzfák is megjelennek, ám a terem összességében melegebb fényeket kapott, ezzel is fokozva a romantika és a bújósabb hangulat megteremtését, átérzését.

A Törley terem közepén egy igazi csónakból készített 12 fős karfás asztal áll

Fotó: Eventrend Group

 

A nagyterem a téli sportok termévé alakult át. Az elsődleges cél a Városligeti jégpályát és idéző belső atmoszféra megteremtése volt. Itt minden a korcsolyázást és a téli aktivitásokat, szánkózást, fakutyázást helyezi fókuszba, a dekoráció a padlótól a mennyezetig ezzel a témával teszi izgalmassá, mozgalmassá a teret. Többfelé igazi kuriózum korcsolyákat, síléceket helyeztek el, ezek közül egyes darabok az 1940-es évekből származnak.

A kiemelt és signature fogások tálalását is hozzáillesztették a téli-nyári helyi jellegzetes aktivitásokhoz, így bizonyos ételek csónak formájú tálban, esetleg szánkóval érkeznek. A vendégek időutazását gitárzene teszi még kellemesebbé, miközben elmerülhetnek a fantasztikus panorámában, amelynek központi részét a meseszerű Vajdahunyad vára jelenti, mely legszebb formáját az étteremben ülőknek és a korcsolyázóknak/csónakázóknak mutatja meg.

Az étteremből csodás kilátás nyílik a Vajdahunyad várra és a csónakázótóra/korcsolyapályára

Fotó: Eventrend Group

 

Gasztronómiai kínálat tekintetében a vezetők kitartanak amellett, hogy a Kárpát-medencei gyökereket megőrizve reagálni kell a modern kor elvárásaira. Az étterem receptúrái egy részét korabeli szakácskönyvekből és régi főzőasszonyok receptes könyveiből vették, mindezt ötvözve mesterszakácsok tudásával és innovációival.

A Városliget Café nem csak étterem, hanem egyben rendezvényhelyszín is. A szerződés részeként a szolgáltatás ismét kiegészül a Díszterem rendezvénylehetőségével. A lenyűgöző szépségű neobarokk terem emlékezetes színhelyéül szolgálhat a legfontosabb céges vagy privát pillanatoknak: esküvőknek, céges partiknak, ügyféltalálkozóknak, sajtótájékoztatóknak, sajtótalálkozóknak vagy céges reggeliknek.