Vasárnapi program és együttműködés az MTVA-val

Forrás: turizmus.com

 2015. március 18. 17:03

Az első „szabad vasárnap" apropóján online rendezvénynaptárt indít a Magyar Turizmus Zrt. A közszolgálati médiával karöltve pedig hazánk kulturális, turisztikai, gasztronómiai, mezőgazdasági és élelmiszeripari értékeit népszerűsíti - hangzott el a az NGM, az MT Zrt és az MTVA sajtótájékoztatóján.

A március 15-től életbe lépett, a vasárnapi zárva tartásról szóló törvény több pihenést biztosít a dolgozóknak, valamint új lehetőségeket teremt a szabadidőiparban és a turizmusban egyaránt. A jólét előfeltétele az anyagiakon kívül a szabadidő is, ezért fontos, hogy hetente legalább egy napot aktív pihenéssel töltsünk. E gondolatok mentén tartott sajtótájékoztatót a Magyar Turizmus (MT) Zrt. stratégiai partnereivel március 18-án, a Széchenyi fürdő Márványtermében.

 

Az MT Zrt. már jól ismert itthon.hu oldalán eddig is rengeteg programajánlóval, utazási tippel találkozhattak az érdeklődők, március 22-től azonban – a vasárnapi program aloldalon – új, folyamatosan bővülő online rendezvénynaptár kínál aktuális úti tippeket, programlehetőségeket, aktív- és kulturális kikapcsolódási lehetőségeket családoknak, egyedülállóknak, kicsiknek, nagyoknak egyaránt (www.itthon.hu/vasarnapiprogram).

 

 

A fotón balról jobbra: Lipcsey György Imre agrármarketing vezérigazgató-helyettes, Magyar Turizmus Zrt.Horváth Gergely turisztikai vezérigazgató-helyettes, Magyar Turizmus Zrt.Czinege Szilvia értékesítési és marketing igazgató, Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.Dr. Szabó László Zsolt vezérigazgató, MTVA Dr. Faragó Péter vezérigazgató, Magyar Turizmus Zrt.

A Magyar Turizmus Zrt. és stratégiai partnere, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) közös célkitűzése, hogy minden Magyarországon élő ember és a határokon túl élő magyarság körében megismertessék vagy erősítsék a közös kultúrára épülő identitástudatot, és pozitív módon formálják az országképet, növelve a nemzet közös értékei iránti elkötelezettséget és azok ismertségét. Ennek érdekében dr. Faragó Péter Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója együttműködési megállapodást írt alá dr. Szabó László Zsolttal, az MTVA vezérigazgatójával. Együttműködésük során kiemelt hangsúlyt fektetnek Magyarország turisztikai, természeti, tájképi, kulturális, mezőgazdasági, élelmiszeripari és gasztronómiai értékeinek népszerűsítésére.

Horváth Gergely, az MT Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese a soron következő hétvége néhány fontos eseményére hívta fel a figyelmet: a csillagászati tavasz kezdetére esik az erdők nemzetközi világnapja, amelyre számos nemzeti park külön programot szervez.

 

Az Mt Zrt. másik fontos stratégiai partnere, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. értékesítési igazgatója, Czinege Szilvia beszélt a március 22-i víz világnapjáról, melynek rendezvényeihez országosan több mint 30 fürdő csatlakozott, köztük a BGYH Zrt. 5 történelmi fürdője is. A fürdők számos kedvezménnyel és változatos programokkal, koncertekkel, lézershow-val, egyéb népszerű attrakciókkal várják a látogatókat.

Az MT Zrt. a helyi Tourinform irodákon keresztül várja azoknak a szolgáltatóknak, programgazdáknak a jelentkezését, akik speciális hétvégi illetve vasárnapi akciókkal szeretnék bővíteni az online naptár kínálatát.

A turisztikai szervezetek korábbi nyilatkozataik alapján nem látják ennyire biztatónak a helyzetet. Többek között aggodalmát fejezte ki a Magyar Utazási Irodák Szövetése és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége is, de az Ipsos szerint a lakosság sem örül a változásnak.