Vegán vagy vegetáriánus: A kulináris klasszikusok új értelmezése

Forrás: turizmus.com

 2023. május 26. 10:50

A Rational digitális konyhakezelő rendszerét, a ConnectedCookingot vegetáriánus vagy vegán inspirációkért is érdemes felkeresni.

Ma már számos húsmentes recept létezik a klasszikus húsételek pótlására. Olyan alternatívákat használunk, mint a tofu vagy a szója, változatos fűszerekkel és jó textúrákkal. Hiszen az ízvilágot nemcsak a nyelvünkkel érezzük, hanem minden érzékszervünk segítségével. Ez különösen azoknak a vendégeknek tetszik, akik szeretnének lemondani a húsról, de nem a vele járó állagról. Számos javaslat és recept található a ConnectedCookingon, a Rational digitális konyhakezelő rendszerén. A megfelelő főzési programok egy gombnyomással közvetlenül elküldhetők az iCombira vagy az iVarióra, és könnyen újra létrehozhatók.

A Connected Cookingról egy gombnyomással átküldhető a vegán vagy vegetáriánus ételek főzőprogramja az iCombi vagy az iVario készülékekre

Fotó: Rational

Ha a ConnectedCooking receptkezelőjében a „vegetáriánus” vagy „vegán” kifejezésre keres, számos javaslatot talál. „A húst nem igénylő ötletek iránti kereslet évek óta folyamatosan növekszik” – mondja Szekeres Tibor, a Rational Magyarország vezető értékesítési igazgatója. „Ezért a recepttárunk is folyamatosan bővül.” Számos klasszikus étel van, amelyeket most újraértelmeznek. Például a klasszikus bolognai, amelyet ma már fekete lencsével, szójával vagy vargányával készítenek darált hús helyett. Az összes többi összetevő ugyanaz, ami azt jelenti, hogy az ízvilág is nagyjából megegyezik, és nem mindenki veszi észre az első falat után, hogy vegán változatról van szó. Itt van még a szójagulyás paprikával és gombával, ahol a szokásos kockára vágott húst szója váltja fel, a vegetáriánus változatban pedig a jellegzetes fűszereket, mint a finom édes paprikát és a köményt is felhasználják. Az íze megegyezik a bolognaiéval. A ConnectedCooking összes receptje az iCombi és az iVario készülékekkel van összehangolva, és lépésről lépésre útmutatást ad a felhasználóknak.

Húsmentes chili és tofus szendvics

Fotó: Rational

Néhány receptet azonban teljesen újrafejlesztenek, amiről Szekeres Tibor is beszámol: „Például a vegán rántotta teljesen más, mint a hagyományos rántotta. Mert itt a tofut az állagáért, az indiai vagy fekete sót pedig a tojás ízének helyettesítésére használják."Eközben vannak vegetáriánus klasszikusok is, például a curry. A csicseriborsóval vagy a karfiollal már nem csak az indiai menükben találkozunk. „Mindig érdemes egy pillantást vetni a ConnectedCookingra, ha új vegetáriánus vagy vegán inspirációkat keresünk” – ajánlja Szekeres Tibor. Véleménye szerint nagy előnye, hogy a megfelelő főzési programok közvetlenül a Rational főzési rendszerekbe küldhetők. A ConnectedCooking regisztráció ingyenes. Ez azt jelenti, hogy folyamatosan új ételekkel kínálhatja a vendégeket.

Curry és rizs készül egyszerre az iVario Próban

Fotó: Rational

Csatlakozzon főzőbemutatónkhoz Békéscsabán 2023. június 6-án a CsabaPark étteremben:
https://www.rational-online.com/en_xx/see-for-yourself/rational-live/expertkitchen/hungary/

Főzőbemutatóinkra Budapesten az alábbi linken lehet továbbra is jelentkezni:
https://www.rational-online.com/en_xx/see-for-yourself/rational-live/hu/


Kapcsolat:

RATIONAL Magyarország
Bemutató- és tréningközpont
1152 BUDAPEST
Szentmihályi út 167–169
AsiaCenter, Nyugati szárny 2. emelet

Tel.: +36 30 200 8212
E-mail: info-hungary@rational-online.com
Web: https://www.rational-online.com

Facebook http://facebook.com/RATIONAL.AG
Twitter http://twitter.com/RATIONAL_AG
Youtube http://www.youtube.com/user/RATIONALAG
LinkedIn  https://www.linkedin.com/company/rational-ag/

(X)