Vége a brit turisták panaszáradatának

Forrás: turizmus.com

 2017. június 27. 14:12

Az ABTA (Association of British Travel Agents) több turisztikai céggel és képviselettel közösen elindította „Stop Sickness Scams” kampányát, amely a brit utazók hamis panaszainak kíván megálljt parancsolni, még a főszezon előtt.

Korábban történt

A kampány amellett, hogy arra kéri a brit kormányt, hogy tegyen lépéseket az ügy érdekében, felhívja az utazók figyelmét a hamis vádak következményeire. Spanyolországban például három év börtönbüntetést kaphatnak azok, akik bizonyítottan hamis panasz után követelnek kártérítést.

A turisztikai iparnak közel 10 millió fontjába kerültek eddig a hamis vádak, ez pedig áremelkedést vagy a brit utazóközönség választási lehetőségének csökkenését eredményezheti.

Spanyol és török szállodák például az all inclusive ajánlatok megszüntetését tervezik a brit turistáknak szóló kínálatukból. Ennek oka, hogy a felmérések szerint a feljegyzett panaszok száma – míg a legtöbb küldőország esetében stagnál – az Egyesült Királyságból érkezőknél folyamatosan emelkedik.

2013 óta több mint 500 százalékkal növekedett irányukba a kompenzációk száma, mely évente több tízezernyi panaszt jelent.