Végelszámolás alatt az Atlasz-World Travel

Forrás: turizmus.com

 2016. március 08. 16:12

Végelszámolás alatt áll, és – legalábbis a MKEH nyilvántartása szerint – már csak utazásközvetítéssel foglalkozik az egykor a jelentősebb hazai utaztatók között számon tartott Atlasz-World Travel Kft.

A céginfo.hu adatai szerint az Atlasz-World Travel Kft. 2015. november 30-án döntött a végelszámolásról. A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal 2015. december 18-i bejegyzése szerint az iroda utazásszervezői engedélyének utazásközvetítői engedélyre történő módosítását kérte.

A megadott telefonszámokon nem sikerült elérnünk az utazási irodát, és dr. Bottyán Éva ügyvezetővel egyelőre más elérhetőségeken sem tudtuk felvenni a kapcsolatot.

Cégismertetője szerint a hazai tulajdonban lévő Atlasz World Travel Kft. Magyarországon az elsők között kezdte meg idegenforgalmi tevékenységét. Kiutazó programjaik között európai és egzotikus utazások, kínai és ázsiai körutazások, üdülések szerepeltek, és 2002 óta foglalkoztak főleg kínai csoportok Európába és Magyarországra történő beutaztatásával. 2012-ben stratégiai együttműködést írtak alá a CITS-szel, Kína legnagyobb és legrégebbi turisztikai holdingjával, melynek alapján több ezer kínai turista utaztatására vállaltak kötelezettséget egy közvetlen repülőjárat beindításával egyidejűleg. Információink szerint közvetve a kínai partner tevékenységében bekövetkezett változások is hozzájárultak ahhoz, hogy az utazási iroda végül tevékenysége beszüntetése mellett döntött.

(A cikkben szereplő Atlasz World Travel nem azonos a szlovákia székhelyű Atlasz Travellel, amelynek tulajdonosa Dina András – a szerk.)