"Veled lesz újra nagy" a százéves Hadik

Forrás: turizmus.com

 2016. szeptember 12. 22:21

Utcabállal nyitott szeptember 9-én Karinthy Frigyes egykori törzshelye, a megújult Hadik. A berendezés a legújabb trendekhez igazodik, de a részletekben fölfedezhető a múlt század irodalmi hangulata.

Szeptembertől megújult arculattal és menüvel várja vendégeit a Bartók Béla úti étterem. Az itallapra irodalmi koktélok, az étlapra burgerek, nassolni valók kerültek. A neobarokk aranyszínű tapétát tégláig bontották az átépítés alatt, a Thonet székek között koptatott bőr borítású kanapék és egyszerű, nyersfa asztalok kaptak helyet. A falon régi és új műalkotások, kéziratok láthatók, a legszembetűnőbb mégis Babos Bertalan Zsili kollázsolt képekből készült műalkotása. Az összhatás egyszerre nosztalgikus és kortárs.

 

Karinthy, Kosztolányi és Déry Tibor törzshelyén ma is pezsgő irodalmi és kulturális életet terveznek, ezt üzeni a Hadik új szlogenje is: „Veled lesz újra nagy!” A kultikus hely továbbra is irodalmi szalonokkal, slam poetry estekkel, hétfőnként jazzkoncertekkel, hétvégén pedig irodalmi brunch-csal várja közönségét. Napközben pedig megmarad Újbuda népszerű találkozó- és alkotóhelyének.

A tulajdonosok a nyitásra irodalmi koktél pályázatot hirdettek újságíróknak, melyek közül néhányat hamarosan az itallapról is kiválaszthatnak a vendégek. Az ételek széles választéka Apor Bálint séfnek köszönhető, aki fiatalos lendülettel újította meg a klasszikus étlapot. A kínálatban sörökhöz ajánlott fogások, „kenhetők” és hamburgerek is szerepelnek, a desszertek között pedig állandó elem lett a Karinthy-szelet.  „Gasztronómia, belsőépítészet, programok, szerviz – ezek azok az eszközök, amelyek segítenek a jelen és a múlt közötti helyes arányok kialakításában” mondta Bosznai Tibor, a Hadik alapító-ügyvezetője.