Velence korlátozná a rövid távú lakáskiadást, hogy "ne veszítse el a lelkét"

Forrás: turizmus.com

 2023. március 29. 10:18

Velencében szigorúbban szabályoznák a rövid távú, turisztikai célú ingatlan-bérbeadást, hogy megállítsák a városközpont elnéptelenedését.

Velence keményen küzd az egyensúly megtalálásáért a turizmus és a zsúfoltság között és nem ez az első intézkedés a túlturizmus leküzdésére.

Most Velence polgármestere, Luigi Brugnaro bejelentette, hogy az olasz város megpróbálja korlátozni a rövid távú ingatlanbérlési lehetőségeket – figyelt fel rá az Express.

Azt mondta, a városnak küzdenie kell azért, hogy "ne veszítse el a lelkét". Hozzátette: "A városközpont egyre inkább elnéptelenedik. Nem akarjuk, hogy a város és a lagúnák csak a turistákat szolgálja. Ezt nem fogjuk megengedni. Velence a helyi lakosok és diákok városa is kell legyen, azoké akik egész évben itt akarnak élni."

Az intézkedés célja, hogy Velence központjába visszatérjenek a helyi lakosok

Fotó: 123rf.com

 

A rövid távú lakáskiadások sok népszerű úti cél esetében vitatottak, mivel a helyi lakosok számára megemelik a bérleti árakat.Brugnaro elmondta, hogy egy olyan új rendszert szeretne létrehozni, amelyben az ingatlanokat csak legfeljebb 120 napra lehetne kiadni turistáknak. Ellenkező esetben a tulajdonosnak be kellene jelentenie a házát vagy lakását a turisztikai célú szállásadás központi rendszerébe.

A polgármester szerint "elég volt az ügyeskedésből", és azt mondta, hogy aki túllépi a 120 napos korlátot, az "az ajtajában találja a rendőrséget".